Activiteit

Blijf van mijn toekomst af! European march for Climate and Democracy

Blijf van mijn toekomst af!
In de nasleep van de verkiezingen en in de aanloop naar een nieuwe Europese Raad van staatshoofden op 27 en 28 juni in Brussel, en met het oog op de toenemende klimaatrampen, de gevaren van extreem-rechts en het nieuwe beleid van budgettaire beperkingen van de EU, organiseren we een nieuwe Europese mars voor het klimaat, democratie en tegen bezuinigingen.
Verzamelen op zondag 23 juni om 14u aan het Centraal Station van Brussel en marcheren naar de Europese wijk Schuman (Jean Reyplein).

Europa warmt twee keer zo snel op als andere continenten en hittegolven hebben in 2022 60.000 doden veroorzaakt.
Op een moment dat zomerse droogtes nog steeds dramatische gevolgen dreigen te hebben voor Zuid-Europa en zijn boeren, lijkt klimaatverandering niet langer een prioriteit te zijn voor de Europese Unie.
De VN schat dat we nog maar 2 jaar hebben om het klimaat en de mensheid te redden. Dring er bij de 27 op aan om een Non-Proliferatieverdrag voor Fossiele Brandstoffen aan te nemen, gesteund door duizenden NGO's en wetenschappers www.fossilfueltreaty.org
De belangrijkste maatregelen van het Groene Pact worden in twijfel getrokken en nieuwe bezuinigingsplannen worden goedgekeurd.
De bezuinigingsmaatregelen die door de Europese Commissie zijn voorgesteld en onlangs door het Europees Parlement zijn goedgekeurd, vormen een bedreiging voor de openbare diensten (sociale zekerheid, salarissen, gezondheidszorg, justitie, onderwijs, cultuur ....) en ook voor de naleving van de Overeenkomst van Parijs over klimaatverandering. Er zullen niet genoeg middelen zijn om een eerlijke en ecologische overgang te garanderen en om het Groene Pact in de praktijk te brengen.

Op deze top moeten deze bezuinigingsplannen door de 27 worden goedgekeurd. Laten we België en de meest sociaal gezinde regeringen aansporen om deze maatregelen tegen te houden.
Laten we er bij de 27 op aandringen om een Europese belasting op grote vermogens in te voeren om deze ecologische en sociale transitie te financieren.
Teken hier de petitie
https://eci.ec.europa.eu/038/public/#/screen/home
Doel: 1 miljoen handtekeningen verzamelen in minstens 7 Europese landen om de Europese Commissie officieel aan te klagen.
Deze mobilisatie zal ook een mars zijn om de rechten van iedereen te verdedigen tegen de opkomst van extreem-rechts!

PS: Piepers en ini's zijn zeker welkom op deze activiteit maar er zal geen specifieke begeleiding voorzien zijn.

Thema
Milieu
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Deelnemende afdelingen
37 Deelnemende afdelingen
Leeftijdsgroepen
Gewone leden, Steunleden, Ini's, Piepers
Locatie
Cantersteen 14, 1000 Bruxelles
Aantal deelnemers
12
Fiets meenemen
Nee

Verantwoordelijke(n)

  • Vic Verhaeghe (Activiteitverantwoordelijke)

    vic.verhaeghe@jnm.be

    0474 22 69 07