Nieuws

(Voorlopig) verslag HB-AV

(Voorlopig) verslag HB-AV

Na het verslag van de motie-AV van op congres, is hier nu ook het verslag van de HB-AV, waaorp het oude HoofdBestuur werd geëvalueerd en het nieuwe HoofdBestuur werd verkozen. Opgelet: dit verslag is nog niet definitief. De stemmen zullen immers nog herteld worden.

Dit was de motie-AV van 2023

Dit was de motie-AV van 2023

Het zomercongres in De Blankaart was naast vier dagen interessante sessies, zotte excursies, woeste beheerwerken en natuurlijk veel sfeer ook hét jaarlijkse summum van de JNM-democratie. In het centrum daarvan stonden natuurlijk de twee Algemene Vergaderingen.

Verslag Harkwespre-AV

Verslag Harkwespre-AV

Op 29 juni ging je jaarlijkse pre-AV van JNM door in Oostduinkerke. Dit was gekoppeld aan een excursie in de Karthuizerduinen op zoek naar orchideeën en harkwespen. Op de pre-AV zelf werden enkele moties uitgewerkt. Achteraf gingen we nog schelpen zoeken op het strand.

35 jaar natuurbeheer op de Tiendeberg

35 jaar natuurbeheer op de Tiendeberg

Dit najaar beheert de JNM al 35 jaar de hellingen van de Tiendeberg in Kanne. Om dat te vieren gingen we gisteren op wandel door het gebied met Natuurpunt Riemst. Natuurlijk was er achteraf taart en werden er kaarsjes uitgeblazen.

Het motieseizoen is geopend

Het motieseizoen is geopend

Vanaf vandaag kan iedere ini of gewoon lid van JNM weer moties voorstellen. Moties zijn voorstellen om het Intern Reglement of de statuten van JNM aan te passen. Functies afschaffen, een nieuwe ploeg oprichten, alle kampen veganistisch maken of alle officiële communicatie in Comic Sans uitvoeren: het kan allemaal.

JNM 40 jaar

JNM 40 jaar

40 jaar een plek voor kinderen en jongeren in de beestigste jeugdbeweging, 40 jaar ijsduikers spotten in Zeeland, 40 jaar klimaatbeleid vragen op straat, 40 jaar wilgen knotten, 40 jaar zomerkampen bij boer Leemans... dat kan maar één ding betekenen: 40 jaar JNM!  

Dit was Koers-AV-Fuif

Dit was Koers-AV-Fuif

Op zaterdag 11 maart zakte JNM af naar Melsen, waar de Koers-AV-Fuif van 2023 doorging. Deze editie werd georganiseerd door JNM Onderstebovenschelde. In dit artikel lees je een verslag van de dag en vind je ook het officiële verslag van de Algemene Vergadering.

JNM Pocket Veldgids

JNM Pocket Veldgids

Het kan bijna niet anders of je hoorde het al, je zag het al, je wist het al…  De NWG (NatuurStudieWerkgroep) bokste een heel eigen veldgids in elkaar, anders dan alle andere. De “JNM Pocket Veldgids - natuurstudie voor beginners” neemt je in 350 pagina’s mee naar de basis van natuurstudie in het veld, boordevol informatie en weetjes. Wil je er eentje?

April = landbouwmaand

April = landbouwmaand

De inhoudelijke ploegen van JNM roepen april 2023 uit tot 'LANDBOUWMAAND'.

28 december inschrijvingen BAC Krokus en Paas

28 december inschrijvingen BAC Krokus en Paas

Kan jij net als Rohan de bovo niet kiezen tussen welk ijsje... euh welke BAC je wil volgen?

Steun JNM, doe een gift

Steun JNM, doe een gift

Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar en ontvang je een attest

15% korting op verrekijkers

15% korting op verrekijkers

Van 13 tot 26 december krijg je in de JNM Winkel 15% korting op alle verrekijkers