JNM'er worden

Ben je klaar om lid te worden van dé beestigste jeugdbeweging?
Lid worden kan je het hele jaar door! 
Of wil je eerst nog wat praktische informatie over centjes, activiteiten… 
Lees dan zeker door!

Je JNM afdeling

JNM bestaat uit ongeveer 40 geweldige afdelingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Elke afdeling organiseert activiteiten in eigen streek, maar soms ook (veel) verder weg. Om deel te nemen aan JNM-activiteiten moet je lid zijn van JNM. Elke JNM’er is lid van een JNM-afdeling. Wanneer jij lid wordt, kan je zelf kiezen bij welke afdeling je wil aansluiten. Je kan zelfs meer dan één afdeling kiezen, voor dezelfde prijs. Bijvoorbeeld de afdeling in de buurt van je huis en die in de buurt van je oma. Op de afdelingskaart vind je de afdeling in je buurt. En ook alle andere natuurlijk.

Wil je eerst eens komen proberen of JNM iets voor jou is, kan dat natuurlijk zonder ingeschreven te zijn. Laat de activiteitverantwoordelijke eenvoudigweg weten dat je komt. Je kan enkele activiteiten uitproberen bij ons, zonder dat je hiervoor lid hoeft te worden. Wat houdt je nog tegen?!

JNM-activiteiten  

Elke JNM-afdeling heeft een andere regeling voor activiteiten. Sommige afdelingen organiseren elk weekend een activiteit, maar meestal is dit minder vaak. Die activiteiten kunnen op zaterdag of op zondag zijn. Sommige afdelingen volgen een regelmaat in uur of dag, bij anderen is het zeer onregelmatig.   

Kijk op de site van de afdeling in je buurt om te weten wanneer de activiteiten plaatsvinden.  

Naast de activiteiten tijdens het jaar, organiseren heel wat afdelingen toffe weekendjes tijdens schoolvakanties en zijn er in de zomervakantie ook geweldige kampen. Alles over kampen lees je HIERZO.  

Heb je praktische vragen over een activiteit? Contacteer dan de activiteitverantwoordelijke.

Waar zijn JNM-activiteiten?

Elke afdeling organiseert activiteiten in eigen streek, over gemeentegrenzen heen, vaak in een natuurgebiedje. Meestal heeft elke activiteit een andere afspreekplaats, maar ook dit hangt af van afdeling tot afdeling. Bij elke activiteit op de site staat aangegeven waar de afspreekplaats is.

Inschrijven voor activiteiten

Bij JNM ben je nooit verplicht om naar een activiteit te komen. Wel is het leuk als je laat weten dat je komt door je in te schrijven voor de activiteit. In sommige afdelingen is het verplicht om je in te schrijven, in andere afdelingen is het niet mogelijk om je in te schrijven voor activiteiten en kan je vrijblijvend afkomen. Je vindt al die info telkens duidelijk vermeld bij de activiteit.

Waarom heeft JNM geen uniform?

Op JNM-activiteiten dragen we alledaagse kleding die vuil mag worden. Geen uniform dus. We hebben wel JNM-truien en -T-shirts, voor wie dat wil. Die kan je kopen in de JNM Winkel, waar je ook enkele tweedehands JNM-kleren kan vinden. Sommige afdelingen hebben een eigen afdelingstrui of -T-shirt, die je via een andere weg kan kopen.

Maar je bent echt helemaal vrij om te dragen wat je wil en veel JNM'ers hebben geen JNM-kleren. Het is een stuk ecologischer om een T-shirt uit de tweedehandswinkel of een oude trui te dragen, dan nieuwe JNM-kleren aan te kopen.

F_MathiasEggermont_GeenUniform

Hoeveel kost JNM?

We vinden het belangrijk dat iedereen met interesse voor natuur en milieu bij JNM terecht kan. Daarom kan je kiezen uit drie verschillende lidgeldtarieven:

- Standaardtarief (26 euro)

- Verhoogd tarief (32,5 euro) voor als je JNM wat meer wil steunen

- Verlaagd tarief (5 euro) voor als je het financieel moeilijker hebt

Je hebt geen bewijs van verhoogde tegemoetkoming nodig als je voor het verlaag tarief wil kiezen. Je kiest volledig zelf welk tarief je wilt betalen.

De meeste JNM-activiteiten zijn gratis. Meerdaagse activiteiten zijn doorgaans betalend. Bij de meeste meerdaagse activiteiten zijn er ook drie verschillende tarieven waaruit je kan kiezen. Is dat niet het geval en ligt het gevraagde bedrag voor jou te hoog, dan kan je aan financieel@jnm.be de helft van het bedrag terugvragen.

Ben je ouder dan 26 jaar? Dan kan je steunlid worden voor 30 (of 24) euro. Meer info vind je hier.

Wat krijg je in ruil voor je lidmaatschap?

Klaar om aan een beestig avontuur te starten bij onze beestigste jeugdbeweging? Je krijgt er heel wat voor in de plaats!

Als JNM’er kan je een heel jaar lang deelnemen aan buitengewone activiteiten van je JNM Afdeling én van JNM Nationaal. Tijdens de zomer heb je keuze uit een aanbod van fantastische kampen. Onze activiteiten en kampen staan in het teken van natuurstudie, natuurbeheer en milieu, aangevuld met een hoop spel en plezier!

Op deze activiteiten ben je meteen ook verzekerd, hoewel je zwaaiende vlindernetjes best nog steeds ontwijkt.

Leden vanaf 16 jaar kunnen aan de slag als vrijwilliger, waarbij je enorm veel groeikansen krijgt.

Als lid krijg je ook een fikse korting in de JNM Winkel.

Daarnaast krijgt je driemaandelijks een prachtig tijdschrift in de bus vol razend interessante artikels. Welk tijdschrift je krijgt, hangt ervan af hoe jong je bent! 😉

Wie moet ik contacteren?

Wil je een knotsgekke JNM-activiteit uitproberen? Altijd welkom. Neem contact op met de activiteitenverantwoordelijke die bij de activiteit staat.

Heb je (praktische) vragen over de activiteit waaraan je wil deelnemen, ook dan neem je contact op met de activiteitverantwoordelijke.

Heb je een algemene vraag over de werking van je favoriete afdeling, zoals regelmaat van de activiteiten, de afspreekplek, de grote van de groep, de groepsdynamiek, bezorgdheden... dan neem je contact op met de afdelingsvoorzitter van de afdeling. Je vindt die contactgegevens door bij je afdelingssite op ‘Contact’ te klikken.

Een algemene vraag of een vraag over je lidmaatschap, verzekering, problemen bij inschrijven of met betalingen... contacteer ons via info@jnm.be en we helpen je graag verder!

Zijn al je vragen beantwoord en sta je te springen om lid te worden van je beestigste jeugdbeweging? Dan rest jou nog één druk op de knop!

F_EwoutDeVos_JNMerWorden