JNM Zuidwest-Brabant

Welkom bij JNM ZWB!

Wij zijn de tofste jeugdbeweging die actief is rond Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Kom proeven van onze sfeer :)

Op deze pagina vind je alles om wegwijs te raken in onze afdeling :)

JNM Zuidwest-Brabant

Doe jij mee aan De langste Fietsketting op zondag 17 september?

Op zondag 17 september gaat langs het kanaal tussen Tubeke en Brussel De langste Fietsketting door. Wil jij meedoen een deze gezellige dag en tegelijk een daadkrachtig fietsbeleid eisen? Hier lees je alle info.

DSCN3822 test 2

Groepsindeling

  • Piepers: 2e tot en met 5e leerjaar

  • Pini's: 6e leerjaar, mag activiteiten van zowel Piep als Ini meedoen

  • Ini's: 1e tot en met 3e middelbaar

  • Gewone leden: JNM'ers vanaf 4e middelbaar tot 26 jaar

Activiteitenplanning

In onze afdeling doen we meestal activiteiten op zaterdagen van 14u tot 17u. Alhoewel dit niet altijd zo is en er wat variatie op zit. Ook de locatie is vaak afwisselend.

Elke 1ste en 3de weekend van de maand is er een Piepactiviteit en het 2e en 4e weekend een ini+gewone ledenactiviteit. We wijken hier soms weleens van af dus hou zeker onze website goed in de gaten!

Activiteiten

De geplande activiteiten vind je hier op deze website als je boven naast 'contact' doorklikt naar activiteiten of hieronder als je op deze knop drukt .

Activiteiten
KnotKaterKamp

KnotKaterKamp

Elk jaar organiseert onze afdeling het KnotKaterKamp, Met een geschiedenis van meer dan 25 jaar lang is dit een van de oudste kampen van heel JNM.

Dit kamp speelt zich af in een prachtig decor vol knotwilgen. We verschansen ons in een knoestige knotboom, nemen we een kniptang of zaag ter hand en gaan aan de slag als knotboomcoiffeur. Knotbomen moeten ongeveer om de acht à tien jaar geknot worden, anders scheuren ze onder het gewicht van hun eigen takken en sterven ze. En dat zou jammer zijn, want voor allerlei vogels, insecten enz. is zo’n knotboom het ideale huis.

In 2022 vierden we het vijfentwintigjarige jubileum van dit legendarische JNM-kamp. Kom jij volgend jaar ook mee? Het kamp gaat telkens door in de krokusvakantie (daarmee is het het eerste grote beheerkamp van het jaar) en staat open voor ini's en gewone leden van alle JNM-afdelingen. Wij verwelkomen u met graagte in het schone ZWB’se land, dé place to be voor liefhebbers van knotsgek knotplezier. Verder vindt u in deze streek ook veel zeldzame beesten, holle wegen, uitgestrekte bossen en degelijk bier.

Deel via