Afdelingskamp

Knotkamp XXVII Valentijn-editie (ini's)

knotkamp banner

Voorstellen wat het knotkamp juist is hoeft voor velen waarschijnlijk al niet meer. Maar omdat we het net zo goed willen doen als anders: een voorstelling! (applaus!) Binnenkort is het weer krokusverlof. Zoals ondertussen gekend neemt JNM-ZWB dan zeker geen verlof, maar is het keihard en keigezellig knotten geblazen!

Van vrijdag 9 tot woensdag 14 februari vliegen we erin met zaag en bijl om deze landschapsverfraaiers van hun takken te ontdoen! Knotten zal onze hoofdbezigheid zijn, vooral overdag natuurlijk.

Dik en dun hout wordt verwerkt in prachtige takkenhopen en houtrillen. U zal al de kneepjes van het vak leren! s’ Avonds gunnen we de armspieren even rust, de lachspieren maken ondertussen overuren (uiteraaaaard!). Uw avond zal goed gevuld zijn met spannende avondactiviteiten!

Op dit legendarische kamp helpen we om ons boerenlandschap even mooi en ecologisch sterk en belangrijk te houden door de geliefde knotwilgen van hun takken te ontdoen. Niet alleen zullen wij het geoogste hout aanwenden voor warmte en gezelligheid. Ook zorgen we voor talloze schuil en nestplaatsen voor allerlei beestjes. En houden we zo onze prachtige en o zo belangrijke biodiversiteit in stand.

Verder is dit jaar iets specialer aangezien cupido op hetzelfde moment in ons midden vliegt. Wie weet wat voor liefdesperikelen, geheime polyamoureuze of monogame relaties, stalkers, gezonde relaties, overspel, of zelfs veel meer naar boven komt? De bonte avond zal dit allemaal onthullen ;)

Voor we alles verklappen laten we het hier maar bij... Wat deze zeventwintigste editie van het KnotKamp zal worden weten we niet en da’s maar goed ook. Maar alle randvoorwaarden zijn er om er weer een anders en fantastisch KnotKamp van de maken! Scherp uw bijl, neem je zaag bij de hand en schreeuw: YIIIIIHAAAAAAAAAAA!

Kort even wat praktische info:

Data: vrijdagavond 9 februari 20u tot woensdagmiddag 14 februari 11u

Locatie: We gaan knotten aan de maasdalbeek, de knotrij ligt naast het natuurgebied de Berendries in Halle waar we vorig jaar ook enkele wilgen geknot hebben, maar ook op enkele andere knotplekken.

Slaapplek: We zullen slapen in de lokalen van chiro Lembeek. Adres: Bondgenotenstraat 2, 1502 Halle

Zakcentjes: Sinds dit jaar zijn er prachtige, zelfontworpen knotpullen te koop! Deze zullen €38 kosten. Flessen fruitsap als dorstlesser tijdens de knotwerken zullen ook apart aangekocht kunnen worden.

Inschrijven: Om je inschrijving te vervolledigen schrijf je je inschrijvingsgeld (€42) over naar BE80 0682 0552 8677 met je naam als opmerking.

Thema
Beheer
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Deelnemende afdelingen
36 Deelnemende afdelingen
Leeftijdsgroepen
Pini's, Ini's
Locatie
Bondgenotenstraat 2, 1502 Halle
Afspreekplek
Bondgenotenstraat 2, 1502 Halle
Vervoer
fiets
Standaardprijs
€ 42,00
Aantal deelnemers
19 / 20
Fiets meenemen
Ja

Verantwoordelijke(n)

  • Joren M. Proesmans (Kampvoorzitter)

    joren.maekelberg@hotmail.com

    +32 475 80 24 09