Word werkmier

< Ga terug naar Voor werkmieren

Je bent op de beste plaats van heel deze website beland. Je wil je engageren voor JNM en dat is sowieso alvast geweldig. JNM is een organisatie voor én door vrijwilligers, bij JNM krijg je als jonge vrijwilliger enorme groeikansen en kan je veel verantwoordelijkheden opnemen, of weinig. Afhankelijk van je tijd, motivatie, goesting... Ga ervoor! Er wacht een zot avontuur vol hoogtepunten, goeie momenten, insiders en vrienden voor het leven die je nooit meer kwijtgeraakt!

Welkom als vrijwilliger bij JNM!

JNM werkt met vrijwilligers van 15 tot 26 jaar. Dit zijn de werkmieren. Alle vrijwilligers die een taak of een functie opnemen in een afdeling of in JNM nationaal, zijn dus werkmieren.  

Wil jij ook werkmier worden? Twijfel je? Weet je niet goed wat je graag zou doen, of kan doen? Geen nood! We tonen je hier alle mogelijkheden, zowel afdelingen als JNM Nationaal kunnen altijd hulp gebruiken.  

Keus gemaakt? Wil je je graag engageren in een afdeling in je buurt? Of wil je de handen uit de mouwen steken bij JNM Nationaal? Of allebei? Ga ervoor!

Kies hier een afdeling in je buurt en contacteer de voorzitter.

Een oogje op een functie bij JNM Nationaal? Contacteer de voorzitter van die ploeg. Nog geen functie op het oog? Spreek iemand aan op het zomercongres of contacteer een bondsvoorzitter.

Rechten en plichten als vrijwilliger.

Als vrijwilliger heb je wettelijke rechten en plichten. Een heel belangrijke is het recht op informatie voor je als vrijwilligers start in je organisatie.  

Volgende zaken moeten we jou vertellen volgens de vrijwilligerswet. En dat doen we dan ook met veel plezier:  

Bestuurders 

Bestuurders van JNM Nationaal vallen niet alleen onder de vrijwilligerswet, maar moeten ook rekening houden met de wet die geldt voor verenigingen. Bestuurders hebben extra verantwoordelijkheden (contracten aangaan, de jaarrekening opstellen…) en zijn dan ook aansprakelijk als er iets fout loopt. Om te vermijden dat onze vrijwilligers in de problemen kunnen komen, hebben we ook een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering