Roerdomp

Wat is de Roerdomp?

De Roerdomp is ons afdelingsboekje, dat je als lid drie keer per jaar in je bus krijgt. Niet alleen vind je daarin de geplande activiteiten voor de komende periode, maar we zorgen ook voor leuke weetjes, interessante artikeltjes, Γ©n je kunt het bestuur beter leren kennen!

Waarom de 'Roerdomp'?

Ten eerste is de Roerdomp een keileuke vogel, die zich in het riet verstopt. Als hij zich bedreigd voelt, steekt hij zijn kop omhoog, en door de strepen op zijn keel is hij heel goed verstopt tussen het riet; dit wordt ook wel de 'paalhouding' genoemd. Daarnaast jagen ze in de schemering en 's nachts, waardoor ze nog moeilijker te vinden zijn. In het broedseizoen kun je ze spotten op basis van hun roep: 'oemp'.
Je zou kunnen zeggen dat deze ooievaarachtige onze 'mascotte' is; ze staat ook in ons logo, en je vindt ze ook op onze pulls!

Waar vind ik de Roerdomp?

Als lid van JNM Brughe krijg je via de website toegang naar de online versie, die hieronder te vinden is. We proberen eens iets nieuws. Feedback is altijd welkom!!

Download hier de laatste Roerdomp!

In een melancholische bui? Hieronder kan je alle oudere, digitaal bewaarde Roerdompen downloaden.

Weet dat de 3e Roerdomp van jaargang 63 en de 1e van jaargang 64 om verschillende redenen niet werden gepubliceerd, het is dus normaal dat ze hier en in jouw mailbox ontbreken. : )