Startnieuwsbrief 2024-2025

JNM Gent West

Paaspini 2024-017

Alle info voor het nieuwe werkjaar 2024- 2025


Beste Ouders, INI’s, Piepers en Gruute,


Zoals jullie waarschijnlijk al doorhebben is 1 september al gepasseerd en wat betekent 1 september nog? De start van een nieuw werkjaar natuurlijk!

Werking 2024-2025

Zoals alle voorgaande jaren werken wij met 5 leeftijdscategorieën. Iedere groep heeft zijn eigen verantwoordelijke. Deze kun je contacteren als je specifieke vragen voor hen hebt.

Waterpieper (2de leerjaar) Lune Vandamme (vandamme.lune@gmail.com)

Graspieper (3de en 4de leerjaar) Imme Masyn (imme.masyn@telenet.be)

Boompieper (5de en 6de leerjaar) Flo meskens (flo.meskens@gmail.com)

INI’s (1ste, 2de en 3de middelbaar) Kamiel Monsecour (kamiel29.monsecour@gmail.com)

Gruuten (15 -26 jaar) Zeno Vandamme (zenodamme@gmail.com)

 

Onze activiteiten

Dit jaar gaan we iets nieuws proberen.  De afgelopen jaren merkten we dat voor sommigen het gebrek aan structuur moeilijk was. Daarom gaan we in het eerste semester (tot en met december) de meeste van onze activiteiten op zaterdag plannen van 14-17 uur. Dit betekent niet dat er geen activiteiten meer zullen zijn op andere dagen, maar wel minder.

Omdat we zeker jullie mening willen horen in dit vraagstuk zullen we in december een enquête sturen met de vraag hoe jullie dit ervaren hebben.

Voor iedere activiteit vragen wij om in te schrijven, maar ook zeker terug uit te schrijven als je weet dat je toch niet kunt komen. Zo hopen wij dat we iedereen een plekje kunnen geven. De activiteit inschrijvingen zullen dit jaar allemaal op hetzelfde moment opengaan. Voor het eerste semester is dit 29 september om 11 uur. Voor het tweede semester zal dit nog gecommuniceerd worden.

Startdag

Elk jaar beginnen we in september met een grote activiteit waarop iedereen welkom is. We trekken er dan op uit, spelen spelletjes, leren elkaar kennen, leren de diertjes rondom ons kennen en maken vooral héél veel plezier! Dit jaar zal die plaats vinden op zaterdag 28 september van 11u- 17u in het parkbos.

Het is de ideale manier om JNM te leren kennen! Daarom is iedereen welkom om eens een kijkje te komen nemen, ook al ben je geen lid. Ken je iemand die misschien wel geïnteresseerd is om ook bij de JNM te komen? Pak die dan zeker mee naar onze startdag!

Meer info over de startdagen per leeftijdsgroep vind je op de site. Schrijf je zeker in als je al lid bent dan kunnen wij inschatten met hoeveel we gaan zijn! Heb je vragen over de startdag dan kun je terecht bij de startdag verantwoordelijke (zie site).


Andere activiteiten

Buiten onze 2 wekelijkse activiteiten organiseren we ook weekendjes en een heus Paaskamp!

Herfstpiepweekendje

Dit is een weekend met alle piepers van JNM Gent West. Dit jaar zal herfstpiepweekendje doorgaan van 25 - 27 oktober. Blokkeer deze datum dus al zeker in je agenda. Meer info kun je vinden op onze website. Ook deze inschrijvingen zullen opengaan op 29 september om 11 uur.

Paaspini

Het leukste, zotste en beste kamp van heel het jaar. Paaspini is ons jaarlijks afdelingskamp voor alle piepers en ini’s uit JNM Gent West.

Zoals elk jaar zal het doorgaan in de 2de week van de paasvakantie (14- 20 april). Hou dit zeker vrij in je agenda. Paaspini is namelijk het hoogtepunt van onze afdeling! De inschrijving zullen opgaan 16 februari om 11u. Meer concrete info volgt later.

Bestuur

Als gruute ben je zeer welkom om een functie op te nemen in het bestuur, zoals leiding geven. Dit is zeker geen verplichting; wij hebben ook een aparte gruuten werking, met activiteiten voor deze leeftijdscategorie. Heb je hier vragen over of wil je ons versterken, laat dat zeker weten aan Marijn Vercammen (vercammenmarijn@gmail.com).

Nog vragen?

Naargelang de inhoud van de vraag kun je terecht bij de activiteitverantwoordelijke, groepsverantwoordelijke, voorzitter en secretaris of JNM nationaal.

Voor vragen omtrent een specifieke activiteit kun je altijd terecht bij de verantwoordelijke van die activiteit. Voor vragen over specifieke leeftijdsgroepen mag je aankloppen bij de verantwoordelijke van de specifieke groep. Algemene vragen over de afdeling of vragen waar je niet weet aan wie je ze moet stellen, mag je sturen naar de voorzitter of secretaris.

Voorzitter: Marijn Vercammen

vercammenmarijn@gmail.com

Secretaris: Jonas Bil

jonas.bil@jnm.be

Voor algemene administratieve vragen kan je terecht bij JNM nationaal via info@jnm.be

 

Wij hebben er super veel zin in en we hopen jullie ook!

 

Tot op startdag,

Het Gent West bestuur,

Marijn Vercammen