Startnieuwsbrief 2023-2024

JNM Gent West

Roemenie-095-min

Alle info voor het nieuwe werkjaar 2023-2024

Dag lieve piepers, pini's, ini's, groten & ouders!

JNM Gent West is na een lange, soms natte, maar hopelijk heerlijke zomer, terug. We zijn helemaal klaar voor een nieuw, zot werkjaar, zoals nooit tevoren!!

De werking 2023-2024

Dit jaar werken we weer met 3 piepgroepen, een inigroep en een gruute werking, al is er wel een verschuiving gebeurt van de waterpiepers naar de graspiepers.

De leeftijdsgroepen

Dit zijn de leeftijdsgroepen en de groepsverantwoordelijke voor het werkjaar 2023-2024!! Heb je vragen, opmerkingen of complimenten over de werking van je groep kan je altijd terecht bij de groepsverantwoordelijke.

- Waterpiepers (2e leerjaar/ 7 jaar): Lune en Febe (vandamme.lune@gmail.com of febe.sioen@gmail.com)
- Graspiepers (3e en 4e leerjaar / 8 en 9 jaar): Mira (mirahubau@gmail.com)
- Boompiepers (5e en 6e leerjaar/ 10 en 11 jaar): Aiko (aiki.callebaut@gmail.com)
- Ini's (1e - 3e middelbaar/ 12 - 15 jaar): Zé (zeedetroyer@hotmail.be)
- Gruute (15 -26 jaar): Zeno (zenodamme@gmail.com)

En de oeverpiepers???
De voorbije jaren hebben we geëxperimenteerd met een nieuwe piepploeg, de oeverpiepers. Helaas bleek al snel dat we onder de leiding hier niet genoeg draagkracht voor hadden en is deze piepploeg onder de waterpiepers komen vallen (de woeverpiepers). Na evaluatie is gebleken dat deze oeverpiepers beter onder de graspiepers zouden vallen. Duss vanaf dit jaar zijn de oeverpiepers en graspiepers 1 groep!

Onze activiteiten

We proberen er naar te streven om per leeftijdsgroep minstens 2 activiteiten per maand te voorzien (meestal is dit om de 2 weken). Deze activiteiten kunnen op zaterdag of zondag vallen, soms is dit een dagtocht, een groot spel, een natuurstudie activiteit, gaan beheren... Deze activiteiten kun je terugvinden op onze site (https://jnm.be/nl/afdelingen/jnm-gent-west), hou deze dus zeker in de gaten. Inschrijven kan vanaf 2 weken voor de activiteit op zaterdag en is verplicht tenzij anders vermeld. Momenteel staan enkel de startdagen op de site.

- De activiteiten van het eerste semester zullen op 10 september op de site verschijnen, hou deze dan zeker in de gaten.
- De activiteiten tot de paasvakantie gaan aan het begin van de kersvakantie online terug te vinden zijn.
- Eind maart komen de activiteiten van na de paasvakantie tot het einde van het jaar op onze website.

Hier (https://jnm.be/nl/afdelingen/jnm-gent-west/activiteiten) nog eens de link naar onze activiteitenpagina!

Startdagen

Elk jaar beginnen we in september met een grote activiteit waarop iedereen welkom is. We trekken er dan op uit, spelen spelletjes, leren elkaar kennen, leren de diertjes rondom ons kennen en maken vooral héél veel plezier!

Het is de ideale manier om JNM te leren kennen! Daarom is iedereen welkom om eens een kijkje te komen nemen, ook al ben je geen lid. Ken je iemand die misschien wel geïnteresseerd is om ook bij de JNM te komen? Pak die dan zeker mee naar onze startdag!

Meer info over de startdagen per leeftijdsgroep vind je op de site (https://jnm.be/nl/afdelingen/jnm-gent-west/activiteiten) Schrijf je zeker in als je al lid bent dan kunnen wij inschatten met hoeveel we gaan zijn! Heb je vragen over de startdag dan kun je terecht bij de startdag verantwoordelijke (zie site).

Herfstpiepweekendje

Dit jaar zal er zoals elke jaar weer een herfstpiepweekendje plaatsvinden, dit is een weekendje voor alle piepers van Gent West en gaat zoals gebruikelijk door het eerste weekend van de herfstvakantie (27/10-29/10). Meer info zal later volgen, maar blokkeer deze datum alvast in je agenda!

Paaspini

Het zotste, leukste, beste kamp van heel het jaar!! Paaspini is ons jaarlijkse afdelingskamp. Dit is een kamp voor alle piepers en ini’s uit Gent West.
Het gaat elk jaar door in de 2de week van de paasvakantie, dus hou die alvast maar vrij! Paaspini is namelijk het hoogtepunt van elk JNM jaar in onze afdeling.
Concrete info en een activiteit waarop je je kan inschrijven komt meestal rond begin februari op de website.

Het JNM Gent West Bestuur

Als groot lid ben je ook welkom in het bestuur. Als bestuur krijg je een functie en/of kan je leiding geven aan één van de leeftijdsgroepen. Maar het is zeker geen verplichting om als groot lid in ons bestuur te gaan. Wit je graag leiding geven in onze afdeling, betrokken worden bij de organisatie of ben je aan het twijfelen? Laat dan zeker iets weten aan jonas.bil@jnm.be en dan zal die je alles uitleggen!!

Nog vragen?

Naargelang de inhoud van de vraag kun je terecht bij de activiteitverantwoordelijke, groepsverantwoordelijke, voorzitter en secretaris of JNM Nationaal.

Voor vragen omtrent een specifieke activiteit kun je altijd terecht bij de activiteitverantwoordelijke van die activiteit.
Voor vragen over specifieke leeftijdsgroepen mag je aankloppen bij de verantwoordelijke van de specifieke groep.
Algemene vragen over de afdeling kun je stellen aan de voorzitter of secretaris.

- Voorzitter: Jonas Bil, jonas.bil@jnm.be
- Secretaris: Lena Van Speybroeck, lenavanspeybroeck@hotmail.com

Voor algemene administratieve en financiële vragen kun je terecht bij JNM Nationaal via info@jnm.be .

Wij hebben er alvast keiveel zin in! 
Tot op de startdagen!!!

JNM Gent West

Roemenie-115 (1)