Info

WAT IS JNM?

JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu.

Samen bezoeken we de mooiste natuurgebieden en laten we ons betoveren door de zotste plantjes. We nemen zelf een zaag of schop in de hand en maken ruimte voor natuur. Bovendien gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen we anderen daar ook warm voor te maken. Klaar om in te schrijven? Dat kan op jnm.be/lidworden.

Onze activiteiten vind je op de site (bovenaan bij de knop 'activiteiten') en in het Uiltje, ons driemaandelijks digitaal tijdschriftje. Wil je een mooie samenvatting om op je frigo te plakken? Daarvoor is er het alles-op-een-rijtje.

Heb je nog vragen, maar vind je het antwoord niet op de site? Stuur dan gerust een mailtje naar nwb@jnm.be

GRONDGEBIED & AFSPRAAKPLAATSEN

JNM Noordwest-Brabant is als afdeling actief in gemeentes:
- Grimbergen (Grimbergen, Humbeek, Beigem, Strombeek-Bever),
- Vilvoorde (Vilvoorde, Peutie),
- Zemst (Zemst, Eppegem, Weerde, Elewijt, Hofstade),
- Meise (Meise, Wolvertem),
- Wemmel
- en Steenokkerzeel (Steenokkerzeel, Melsbroek, Perk)

We proberen op onze activiteiten overal wel eens te komen, maar zitten het vaakst in Vilvoorde, Groot-Grimbergen, Groot-Zemst, Meise en Wemmel. 
Op het kaartje hieronder kan je kijken waar we zoal afspreken.

Zit jouw gemeente hier niet tussen, maar ligt ze in de buurt? Dan mag je ook naar ons komen.
Vind je dat een beetje ver? Dat snappen we! Zoek dan op de nationale website welke afdeling dichterbij ligt.

LEEFTIJDSCATEGORIEËN

Kwaker, ini, pieper, oehoe, gewoon lid?

In onze afdeling hebben we 4 soorten actieve leden:

1. Piepers:  van 7 tot 12 jaar (kwakkelaars, bij nationaal pini's, zijn laatstejaars piepers. Zij mogen af en toe naar kwaakactiviteiten komen om al eens te testen)
2. Kwakers: van 13 tot 15 jaar (worden bij JNM nationaal ini's genoemd)
3. Oehoes: van 16 tot 26 jaar (worden bij JNM nationaal gewone leden genoemd)
4. Lijsters: bestuursleden van 16 tot 26 jaar (al wie oehoe is, kan kiezen of hij/zij/die al dan niet lijster wil worden). Lijsters zitten in het bestuur van de afdeling, vergaderen en organiseren activiteiten.

En 2 soorten inactieve leden:

Oude sokken: ouder dan 26 jaar; deze JNM'ers zijn te oud geworden om nog mee te doen aan onze activiteiten, maar vullen wel een heel speciaal plaatsje in ons hart.
- Een laatste soort leden zijn de steunleden. Zij vallen niet in een bepaalde leeftijdscategorie en komen ook niet naar activiteiten, maar zijn wel fan van de JNM.