Activiteit

Ongelooflijke overconsumptie

Ongelooflijke overconsumptie

In 2022 viel Earth Overshoot Day op 28 juli. Op die dag hebben we alle grondstoffen die de aarde op natuurlijke wijze produceert in 2022 opgebruikt. Juli is de zevende maand van het jaar, om te zo te blijven leven hebben we dus eigenlijk net iets minder dan 2 aardbollen nodig. En dat hebben we niet...
Bovendien houdt Earth Overshoot Day alleen rekening met grondstoffen die op natuurlijke wijze aangevuld kunnen worden. Aardolie bijvoorbeeld wordt bijna niet aangevuld in vergelijking met wat we oppompen tegenwoordig.
België doet het trouwens niet bijzonder goed, zo stonden we in 2022 op de zevende plaats in de wereld. Onze Earth Overshoot Day viel al op 26 maart. Wij behoren dus bij de landen met de grootste klimaatimpact per persoon...

Het eerste deel van dit tekstje lijkt misschien niet heel erg vrolijk, maar op deze activiteit kom je vanalles te weten over mogelijke oplossingen die jij als persoon en wij als groep kunnen nemen. Natuurlijk in de vorm van een spel met een heerlijk vieruurtje om alles hapbaar te houden.

Tot dan!

Noot: Eearth Overshoot Day is maar 1 manier om de klimaatcrisis in beeld te brengen. Natuurlijk kunnen al onze klimaatproblemen nogal moeilijk vereenvoudigd worden tot 1 simpel gegeven, maar een hele hoop mensen doen hun best om dat toch zo goed mogelijk te doen.

Deelnemende afdelingen

Thema
Milieu
Georganiseerd door
JNM Noordwest-Brabant
Deelnemende afdeling
JNM Noordwest-Brabant
Leeftijdsgroepen
Piepers, Ini's, Gewone leden
Locatie
Kerkstraat, 1851 Grimbergen
Afspreekplek
Aan de brug van Humbeek
Aantal deelnemers
8
Fiets meenemen
Nee

Verantwoordelijke(n)

  • Rohan Meerhaeghe (Activiteitverantwoordelijke)

    rohan.meerhaeghe@jnm.be

    +32468195727