(Voorlopig) verslag HB-AV

HB-foto 2023 door Thije Liekens

Na het verslag van de motie-AV van op congres, is hier nu ook het verslag van de HB-AV, waaorp het oude HoofdBestuur werd geëvalueerd en het nieuwe HoofdBestuur werd verkozen. Opgelet: dit verslag is nog niet definitief. De stemmen zullen immers nog herteld worden.

Het zomercongres in De Blankaart was naast vier dagen interessante sessies, zotte excursies, woeste beheerwerken en natuurlijk veel sfeer ook hét jaarlijkse summum van de JNM-democratie. In het centrum daarvan stonden natuurlijk de twee Algemene Vergaderingen. Op vrijdag was er de motie-AV en stemden we aanpassingen aan ons Intern Reglement (IR). Daarvan publiceerden we eerder al een verslag.

Op zaterdag werd het oude HoofdBestuur geëvalueerd en het nieuwe HoofdBestuur verkozen op de HB-AV. Daarvan kan je hieronder het verslag downloaden.

Download hier het (voorlopige) verslag van de HB-AV

Let op: dit verslag is niet definitief. Immers, zoals artikel 16 van het Intern Reglement voorschrijft: "Vanaf het ogenblik van publicatie krijgen alle leden gedurende 30 dagen de gelegenheid om hier opmerkingen bij te formuleren. Deze opmerkingen dienen schriftelijk te worden medegedeeld aan de bondsvoorzitters. Na afloop van de periode van 30 dagen zal het Bestuur zich over deze opmerkingen buigen en waar nodig het verslag laten aanpassen. De correcties op het verslag worden vervolgens online gepubliceerd." Stuur je opmerkingen per mail naar bovo@jnm.be of stuur ze naar het Bondssecretariaat: Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent.

Zo is er al opgemerkt door sommigen dat de stemmen verkeerd zijn geteld na afloop van de Algemene Vergadering. Gelukkig hebben we de ingediende stemformulieren nog allemaal, en een interne hertelling toont inderdaad aan dat er veel fouten zijn gebeurd. Daarom organiseren we op 6 september een grondige hertelling van de stemmen. De stemresultaten zijn dus een deel van het verslag dat zeker nog zal aangepast worden.

Dit is het nieuwe Bestuur zoals verkozen op de HB-AV

Foto bovenaan door Thije Liekens.