Activiteit

1000-soortendag

1000-soortendag

De lente barst stilaan los, dus jullie kennen de traditie al: voor de vierde keer gaan we met alle afdelingen samen op zoek naar 1000 soorten, dit keer niet binnen 24 uur, maar over het hele weekend. Wij houden vast aan ons gekende concept.

Jullie worden verwacht om 9u om samen de nachtvlindervangst te bekijken. Ondertussen ontbijten we: de afdeling voorziet koffiekoeken en fruitsap.

Daarna springen we op de fiets en gaan we van gebiedje naar gebiedje fietsen om leuke soorten te zien. Welke gebieden exact hangt een beetje af van hoe vlot het allemaal gaat, maar wellicht zullen we eerst wat insecten vangen in het Warandepark om daarna door te stoten naar het Hallerbos om te genieten van de prachtige voorjaarsflora. Misschien sluiten we nog af in de Steenputbeekvallei ten zuiden van Dworp als daar nog tijd voor is. We komen dus niet terug naar de oorspronkelijke afspraakplaats en zien wel tot hoe lang we nog zin hebben om door te doen; iedereen kan natuurlijk naar huis fietsen wanneer die wil.

Meebrengen: een fiets (volledig in orde); lunchpakket; voldoende water; excursiegerief naar eigen interesse; rugzak om excursiegerief van de afdeling in mee te zeulen ;) ;)

Foto door Joren Maekelberg

Deelnemende afdelingen

Thema
Natuur
Georganiseerd door
JNM Zuidwest-Brabant
Deelnemende afdeling
JNM Zuidwest-Brabant
Leeftijdsgroepen
Ini's, Gewone leden
Locatie
Borreweg 55, 1500 Halle
Aantal deelnemers
3 / 10
Fiets meenemen
Ja

Verantwoordelijke(n)

  • Prof. Raf Vanisterbecq (Activiteitverantwoordelijke)

    raf.vanisterbecq@jnm.be

    0479/92.16.82