Nationaal kamp

Sint-Pietersberg family summer

Sint-Pietersberg family summer

Welkom in de spb summer family!

Zoals een familietraditie gaan de SPB’s iedere zomer op het plateau van de Sint-Pietersberg beheren om de grasladen weer terug te krijgen en te behouden. Maar wat of wie is een SPB’er/ster? En hoe wordt je er zo ééntje? Wel dat is niet moeilijk, elke gewone JNM’er/ster die van werken in de natuur houdt en gezellige avonden wil beleven is hier aan het juiste adres. En voor wie goed de magazi’s las weet dat er een SPBro code is die zeker mag toegepast worden tijdens dit kamp. Wat doet een SPB’ster/er op een gemiddelde werkdag in de zomer, herfst of krokusvakantie? Dan wordt er hard gewerkt met bosmaaiers, rijven, zagen... om zo veel mogelijk grasland terug te krijgen. Tijdens de middag wordt artikel 5 van de SPBro code toegepast (Lees magazini herfst, winter 2022) en is er voldoende mayonaise, groenten, kaas… In de namiddag wordt artikel 9 van kracht en keren we voldaan terug met de fiets naar onze slaapplaats onder de kerk in Kanne. Neem een fiets mee die in orde is (niet je zondagsfiets want dan kan het gebeuren dat die stuk gaat). Als er genoeg gegeten (art.19) is van de lange werkdag kan er nog een gezelschapsspelletje gespeeld worden met artikel 17 erbij en als er niemand bezwaar heeft kan artikel 18, 6 van kracht worden. De volgende dag kan een SPB’ster/er wakker worden door art. 20 en gaan we weer met volle moet de graslanden op.

En niet alleen beheren wordt er gedaan, ook een excursie in de mergelgrotten zal worden gedaan met een gids of een excursie om de flora en fauna te bekijken die alleen daar nog in Vlaanderen groeit! Een grasland heeft nu eenmaal veel onderhoud nodig, het liefst van SPB’sters/ers heb ik van horen zeggen.

Je leest het goed, de SPB’sters/ers hebben veel volk nodig dat kan werken er wordt daarom geen specifieke leiding voorzien voor ini’s. Zweetgehalte hoog

Thema
Beheer
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Leeftijdsgroepen
Gewone leden, Steunleden
Locatie
Brugstraat 42, 3770 Riemst
Overnachting
Slaapzaal of gebouw
Standaardprijs
€ 92,00
Aantal deelnemers
30 / 30
Fiets meenemen
Ja

Verantwoordelijke(n)

  • Viktor=>Poortje Depoortere (Kampvoorzitter)

    viktor.depoortere@jnm.be

    0476 65 54 79