Vorming

Olympische Wintermidweek (Bestuursmidweek 2023)

Olympische Wintermidweek (Bestuursmidweek 2023)

- Deze activiteit is enkel voor leden van het Bestuur van JNM vzw en/of ploegvoorzitters van een ploeg in het HoofdBestuur. We zijn nog aan het bekijken of we de sessie over communicatie ook open zullen stellen voor alle JNM'ers -

Beste winteratleet

Proficiat, u ben geselecteerd voor deelname aan de prestigieuze Olympische Wintermidweek. Tijdens deze competitie zullen we uitmaken wie de beste wintersporter is in verschillende disciplines. Tussendoor leren jullie ook alles wat jullie moeten weten als bestuurslid van JNM. Lees deze tekst zorgvuldig, zo ben je helemaal voorbereid op jullie verblijf in het winterdorp 'Kortrijksepoort'.

(Op dinsdag is er ook een optionele excursie, we spreken dan af om 14u in de Driepikkelstraat te Mariakerke voor een excursie naar het Naturschutzgebied Bourgoyen-Ossemeersen.)

Locatie

We verblijven in het winterdorp gevestig aan de Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent. We claimen de Zwitserse chalet 'Pepijn Boerave' voor vier nachten. Hier kunnen jullie dus al jullie spullen droppen en gaan we ook slapen.

Zum mitnehmen

 • Matje, slaapzak, hoofdkussen;

 • Een fiets is zeer handig voor bepaalde activiteiten buiten het winterdorp. Heb je geen fiets in Gent? Laat iets weten en we bekijken wat we kunnen regelen.

 • Verse kleren voor de hele midweek (zorg zeker voor muts, sjaal, warme jas... in de bergen kan het al eens koud worden);

 • Thematische kledij: skipak, lederhosen, kersttrui... Alles is welkom, zolang het maar WINTER ademt;

 • Als je dat hebt: slee, skilatten, snowboard en/of schaatsen;

 • Tandenborstel, tandpasta, en wat u verder nodigt hebt voor de persoonlijke hygiëne;

 • Medisch relevante voorwerpen;

 • Religieus/levensbeschouwelijk relevante voorwerpen;

 • Knuffel, beerput, muziekinstrument... wat dan ook, als het je maar gelukkig maakt.

Essen und Trinken

Elke dag voorzien we ontbijt en avondeten voor iedereen. Middageten kan ook geregeld worden voor degenen die overdag op Bondssec. blijven plakken. Op de eerste avond maken we een corveelijst om te verdelen wie er kookt of naar de winkel gaat op welke momenten.

In geval van voedselallergieën, intoleranties, dingen die je niet lust (duts, toch) laat je op voorhand iets weten aan food supervisor Raf.

Toelichting bij het programma

Elke dag doen we twee sessies. Jullie worden verwacht hier zo veel mogelijk op aanwezig te zijn. Hierop leer je dingen die extreem nuttig gaan zijn als ploegvoorzitter en bestuurder komend werkjaar. Kan je er op een van de sessies echt niet bij zijn, laat dan iets weten aan de bovo's.

Elke dag worden jullie om 18u verwacht in het winterdorp om samen te eten. Om 19u beginnen de sessies, behalve op woensdag 27 september, dan beginnen we uitzonderlijk om 16u30.

Daarnaast gaan we ons natuurlijk ook wagen aan minder serieus vertier. Doorheen de midweek zijn er competities voorzien van verschillende wintersporten. Deze gaan door buiten het winterdorp, maar we spreken steeds af in het winterdorp, behalve voor het Olympisch sneeuwpop bouwen (afspraak op dinsdag 26 september 14u aan de ingang van Naturschutzgebied Bourgoyen-Ossemeersen in de Driepikkelstraat). Op elk van deze events is er een prachtige prijs te winnen! Deze activiteiten zijn niet verplicht als je naar de les of naar je werk moet ofzo, maar wel ten zeerste aangeraden om naartoe te komen!

Op de laatste avond hebben we een fancy kerstdiner samen met het personeel om de Spelen goed af te sluiten en het werkjaar goed in te luiden. Zorg voor een thematische outfit, dan maken we er nog een knotsgekke APRÈS-SKI van!

Programma

maandag 25/09

dinsdag 26/09

woensdag 27/09

donderdag 28/09

vrijdag 29/09

16u30-18u

/

Olympisch sneeuwpop maken + excursie @Naturschutzgebied Bourgoyen-Ossemeersen (14u)

crisisplan

Olympisch curlen

Olympische afdaling (slee/ski/snowboard)

18u-19u

eten

eten

eten

eten

personeels-vrijwilligersverhouding (met het personeel)

19u-20u30

bestuurder zijn (incl. externen)

Hoe ben ik een goede ploegvoorzitter? Part 2

financiën & begroting

communicatie

kerstdiner met het personeel

20u30-22u

personeel en voogdijschap

Olympisch langebaanschaatsen

website + SharePoint

APRÈS-SKI

22u-...

APRÈS-SKI

APRÈS-SKI

APRÈS-SKI

APRÈS-SKI

APRÈS-SKI

Thema
Algemeen
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Leeftijdsgroep
Gewone leden
Locatie
Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent
Aantal deelnemers
7 / 11
Fiets meenemen
Ja

Verantwoordelijke(n)

 • Yolan Bosteels (Activiteitverantwoordelijke)

  yolan.bosteels@jnm.be

  0487907637

 • Prof. Raf Vanisterbecq (Activiteitverantwoordelijke)

  raf.vanisterbecq@jnm.be

  0479/92.16.82

 • Simon Vandepitte (Activiteitverantwoordelijke)

  simon.vandepitte@jnm.be

  0470/59.58.93