Vorming

BAC (BasisAnimatorCursus) Paas 2023

DE CURSUS 

 • Word of ben jij 16 in 2023? 

 • Wil je leren hoe je zalige activiteiten ineen bokst om je groep te entertainen of hoe je op een dood moment een broekzakspelletje speelt? 

 • Wil jij je inzetten in de afdeling en leren wat het is om begeleiding te zijn?  

 • Ga je graag met kinderen om en ben je benieuwd hoe je hen enthousiast kan maken over natuur, milieu en/of beheer?

 • Wil je weten wat er in hoofd van piepers en ini’s omgaat? 

Ge-ni-aal! Dan is BAC echt iets voor jou!

BAC is een cursus en geen kamp. Dat betekent dat de dagen bestaan uit veel sessies na elkaar: de cursus heeft ook een druk programma en vraagt veel energie en concentratie. We maken elke sessie interactief, leuk en zo leerrijk mogelijk! Toch zal je hoofd af en toe tilt slaan van al die nieuwe inzichten en info. Je hoeft je hierover geen zorgen te maken: het wordt een week die je nooit zal vergeten! Een week lang nemen wij jou mee op een onvergetelijk avontuur, waarbij je JNM’ers uit heel Vlaanderen leert kennen! Maar verwacht dus niet dat we alleen maar samen gaan chillen ;)

BELANGRIJK: zorg ervoor dat je jouw agenda twee keer binnenstebuiten gedraaid hebt voor je je inschrijft! Want een dag cursus of zelfs maar een uurtje cursus missen betekent dat je geen animatorattest kan krijgen.

HET INSCHRIJVINGSGELD 

BAC kost 150 EUR, dat geld kan je achteraf deels of volledig terugkrijgen via jouw jeugddienst. Op de laatste dag van de cursus krijg je een bewijs van deelname mee dat je hiervoor kan indienen bij je gemeente of stad. Niet verliezen dus! Weet je liefst op voorhand hoeveel de jeugddienst terug betaald? Dan neem je best rechtstreeks contact met hen op.

Je betaalt het inschrijvingsgeld zo snel mogelijk na de inschrijving. Ten laatste twee weken voor de cursus begint moet je betaald hebben. Indien dat niet gebeurd is tegen dan, dan kan het zijn dat je uitgeschreven wordt en een andere JNM'er jouw plaats krijgt.

Is het inschrijvingsgeld voor jou te veel om direct te betalen? Mail naar julie@jnm.be en we kijken voor een regeling die bij jouw budget past. Als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming betalen we sowieso een deel terug. 

Wil je je uitschrijven voor de cursus? Als je dit tot twee weken voor de cursus doet betalen we je 75% van het cursusgeld terug (er zijn immers al administratieve kosten gemaakt). Ben je ziek en heb je een doktersattest? Dan betalen we alle kosten terug en dit tot aan het begin van de cursus. 

BEGINUUR EN BEREIKBAARHEID 

Cursisten worden tegen de vroege voormiddag verwacht en kunnen samen treinen om de locatie te bereiken. Verdere informatie over het exacte beginuur en de treinuren volgen met de convo die ongeveer twee weken voor aanvang van de cursus in je bus valt.  

LET OP! Ben je geen JNM'er en ga je mee op cursus met JNM? Dan moet je niet aanwezig zijn op de laatste dag van de cursus. Je gaat dan al naar huis op vrijdagmiddag.  

REGISTRATIE OP KAVO 

Om écht mee te kunnen, moet je verschillende dingen doen: 

Geregistreerd staan bij Afdeling Jeugd (overheid) als deelnemer aan deze cursus. Via jnm.be/kavo kun je lezen hoe je dit doet, mail mij (julie@jnm.be) het KAVO-ID zo snel mogelijk en ik zorg ervoor dat jij geregistreerd staat op de KAVO-site.

OP TE VOLGEN

Jouw mailbox -ook de map met ‘spam’- en brievenbus in de gaten houden, voor meer belangrijke informatie! 

Ik zou zeggen: inschrijven maar!  

MEER INFORMATIE OF VRAGEN   

Voor meer informatie of bij vragen kun je steeds terecht bij het vormingspersoneelslid. Mail naar julie@jnm.be of bel naar 09 223 47 81 en vraag naar het vormingspersoneelslid. 

Ga je mee op cursus en heb je een allergie voor bepaalde voedingsmiddelen? Laat het via een opmerking bij inschrijving weten.

DE STAGE 

Om het attest te behalen van animator wordt er verwacht dat je naast het volgen van de cursus ook een stage doet.

Alles hierover kom je te weten tijdens cursus op de sessie 'stage'. 

HOEVEEL TIJD HEB JE? 

Let op! Je hebt drie jaar de tijd om het hele traject (cursus en stage) af te ronden vanaf de start van de cursus. 

Thema
Algemeen
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Leeftijdsgroepen
Ini's, Gewone leden
Locatie
Kapellestraat 116, 8760 Meulebeke
Standaardprijs
€ 150,00
Aantal deelnemers
24 / 24
Fiets meenemen
Nee

Verantwoordelijke(n)

 • Bavo Josephy (Activiteitverantwoordelijke)

  bavojosephy@gmail.com

  0488 20 33 59

 • Loes Breekelmans (Activiteitverantwoordelijke)

  loes.breekelmans@jnm.be

  0499/27.52.87