Weekendje

24-25/09/2022: INI: Startdageeeen

Hey allemaaaal!

Wij zijn tijdens het schrijven van dit tekstje extra goedgezind, want het nieuwe JNM-jaar gaat eindelijk weer van start! Samen met de rest van de leiding verheugen we ons enorm op zalige zaterdagen in jullie geweldige gezelschap. Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als wij!
En zoals dat hoort, zetten we zo'n JNM-jaar in met stardagen, en komende weekend is het al zo ver. Tijdens deze extra lange activiteit krijgen we de kans om elkaar (beter) te leren kennen. Ik wil nog niet alles verklappen, maar ons programma bevat onder meer dolle spelletjes in het prachtige Mechels broek, gezellig samen koken en eten, een sleepover met een kampvuursessie, ...
Lunch, 4-uurtje, avondeten, ontbijt en sfeer worden voorzien.

Wij staan allemaal te popelen van enthousiasme, hopelijk zien we jullie allemaal daar!
xxx Marie en Helena

ps: Aarzel niet om vrienden mee te nemen die ook eens van onze beestige jeugdbeweging willen proeven, iedereen is meer dan welkom (inschrijven hoeft niet).
pps: Extra info voor nieuwe leden staat onderaan deze mail.

Wanneer: Van 24 september om 10:00 tot 25 september om 12:00
Waar: Bezoekerscentrum Natuurpunt, Muizenhoekstaat 7, 2812 Mechelen
Meenemen:
Drinkbus, gepaste kledij, eventueel natuurstudiemateriaal (bv: loeppotjes, verrekijkers, determinatieboekjes, ...)
Slaapzak en matje
Tandenborstel, tandpasta, pyjama
Verantwoordelijke: Marie Steegmans, steegmansmarie@gmail.com (0471931372)
Aarzel niet om een mailtje te sturen voor vragen of onduidelijkheden, allergieën, speciale noden, ... :))

Voor nieuwe leden, hier een beetje extra info over de JNM:

JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is je beestigste jeugdbeweging voor alle kinderen en jongeren van 7 tot 26 jaar. JNM is samen de natuur intrekken, ravotten in de bossen, op zomerkamp naar de Ardennen, de zee, de Kempen… of misschien zelfs ergens in het buitenland. JNM is samen de natuur beheren en beschermen, actief de handen uit de mouwen steken. En JNM is ook samen onze stem laten horen, op straat, online en in de pers!
Iedereen is welkom bij JNM. Samen kijken we op een zwoele zomeravond vol verwondering naar nachtvlinders. We helpen de natuur letterlijk een handje door zelf bomen te planten. We durven wel eens af te zakken naar een betoging, of organiseren zelf een actie, onze stem is ons krachtigste wapen!
Natuurstudie, natuurbeheer en milieu zijn onze drie thema's. Maar... we maken vooral veel plezier! Altijd en overal, liefst met zoveel mogelijk JNM’ers samen.

Onze afdeling, afdeling Mechelen is onderverdeeld in twee hoofdgroepen: de piepers (2e - 5e leerjaar) en de ini's (1e - 5e middelbaar). Daartussen zitten de pini's: kinderen van het zesde leerjaar die tussen de twee groepen zitten en zelf mogen kiezen aan welke activiteiten ze deelnemen.
Doorgaans vinden onze activiteiten plaats op zaterdagen van 14u-17u in het bezoekerscentrum van Natuurpunt (Muizenhoekstaat 7, 2812 Mechelen). Deze uren en locatie kunnen soms echter afwijken.
We kondigen onze activiteiten steeds aan via de site (jnm.be -> afdeling Mechelen) en via mail.

Deelnemende afdelingen

Thema
Algemeen
Georganiseerd door
JNM Mechelen
Deelnemende afdeling
JNM Mechelen
Leeftijdsgroepen
Pini's, Ini's
Locatie
Muizenhoekstraat 7, 2812 Mechelen
Fiets meenemen
Nee