40 jaar JNM!

Al 40 jaar geven we kinderen en jongeren met een passie voor natuur en milieu een plek in onze beestige jeugdbeweging. We spotten ijsduikers in Zeeland, trekken de straat op voor een ambitieus klimaatbeleid, knotten wilgen en gaan op zomerkamp bij boer Leemans. We zetten dit jaar ons 40-jarig bestaan in de verf en eindigen met een geweldige fuif in de balzaal van De Vooruit in Gent op vrijdag 6 oktober. Jij bent er dan toch ook bij?! #NAZO40  

Het begon allemaal op de officiële verjaardag van JNM, op 16 april 2023

En het kwam allemaal samen die ene avond in de Vooruit in Gent, op 6 oktober 2023 toen JNM'ers en oude sokken helemaal uit de bol gingen om samen 40 jaar JNM te vieren

We praten over 40 jaar JNM met acht oude sokken tijdens vijf afleveringen van de podcast '40 jaar JNM' en nemen jullie mee doorheen de hele JNM-geschiedenis. Zet je neer, pak een theetje en een koekje en geniet! 

ONTDEK AFLEVERING 1: WIEPKE & LAURA 👇

Staatsveiligheid in JNM, patattenvelden en GGO’s, actietrainingen op het opstandig okselhaartjeskamp, bezetting van het lappersfortbos en klimaatactiekampen. Wiepke en Laura vertellen er alles over. 

ONTDEK AFLEVERING 2: GERT & JONAS 👇

Beschoten worden op kamp, do-it-yourself kampen, kapotte fietskarren, degenkrabben, beruchte naamsveranderingen en Spinicornis. Gert en Jonas vertellen over turbulente tijden. 

ONTDEK AFLEVERING 3: Liesbeth & Barbara  👇

De politie valt binnen op het bondssec, boomkikkers en fietsen in de Lorraine, autostrades tegenhouden in de Pyreneeën, palen vergeten op kamp, oprichting van de sambaband en strijden voor vegetarisch eten in JNM. In gesprek met Liesbeth en Barbara over cruciale momenten. 

Cover-Euglena-Herfst2023

De herfsteditie van de Euglena staat helemaal in het teken van 40 jaar JNM, met stukjes geschiedenis, verhalen van oude (en minder oude) sokken, weetjes en eigenaardigheden en nog meer leuks.

Download Euglena

Wil je graag een papieren exemplaar van deze Special Edition Euglena, maar kreeg je er geen in de bus omdat je geen lid of steunlid bent, dan kan je op NAZO40! nog een Euglena kopen voor 5 euro (zolang de voorraad strekt :) en als er nadien nog exemplaren over zijn, zal je ze ook online nog kunnen bestellen, maar die kans lijkt eerder klein.

Oudere exemplaren van de Euglena kan je ook online vinden en downloaden.

50jaarjeugdbond

JNM heeft een rijke geschiedenis.
Veertig jaar als Jeugdbond voor Natuur en Milieu, maar daar stopt het niet. Of eigenlijk, daar begon het niet, want voor JNM als JNM opgericht werd in 1983 ging er ook heel wat geschiedenis aan vooraf.

Kort en bondig vind je HIER meer, maar als je dieper in het verleden wil duiken, kan je beter het Jubileumboek doornemen: "50 jaar Jeugdbond. Excursie vertrekt".

Download Jubileumboek "50 jaar Jeugdbond. Excursie vertrekt "
NAZO40_banner facebookevent_404-smaller

De Balzaal in De Vooruit in Gent

Algemene Vergadering van 19u tot 21u

Café Nostalgé en 40 jaar JNM-fuiven van 21u30 tot ... (5u)

INFO
OudeSokkenFBGroep

Wil je ook na NAZO40! op de hoogte blijven van wat JNM doet, wil je contact houden met lotgenoten (het leven als oude sok is niet altijd makkelijk en enkel een oude sok begrijpt wat het is om oude sok te zijn), wil je het als eerste weten als JNM iets organiseert waar ook oude sokken van de partij mogen zijn... dan is de Facebook-groep "JNM Oude Sokken" waarschijnlijk wel iets voor jou.

JNM Oude Sokken