Samenwerkingen

< Ga terug naar Organisatie

JNM werkt samen met enkele andere organisaties, want JNM gelooft er sterk in dat samenwerken loont.

LogoBBLKlein

Bond Beter Leefmilieu

Dit is de overkoepelende organisatie voor milieu-organisaties in Vlaanderen. Zij bieden ons inhoudelijke en organisatorische ondersteuning, wij zetelen in hun raad van bestuur en algemene vergadering.

bondbeterleefmilieu.be
Logo Natuurpunt

Natuurpunt

Dit is de grootste natuur- en milieuorganisatie in Vlaanderen. Op lokaal niveau werken we vaak samen, op nationaal niveau hebben we een samenwerkingsovereenkomst. Een belangrijke samenwerking zijn de kiemwerkingen, waarbij we in gebieden waar geen JNM actief is, maar wel de vraag en capaciteit is, een nieuwe werking van de grond proberen krijgen.

natuurpunt.be
Logo Ambrassade

De Ambrassade

Dit is een overkoepelende organisatie voor het jeugdwerk. Hierbij kunnen we terecht voor inhoudelijke ondersteuning, informatie, maar gaan we ook naar toe om samen met andere jeugdwerkorganisaties te wegen op het beleid.

ambrassade.be
Logo klimaatcoalitie

Klimaatcoalitie

We zijn lid van de Klimaatcoalitie. Dit is een vzw die verschillende organisaties uit het Belgische middenveld verenigt rond klimaatrechtvaardigheid.

klimaatcoalitie.be
Logo's Jeugdbewegingen Vlaanderen

Alle jeugdbewegingen

Als jeugdbeweging zitten we uiteraard ook vaak samen met alle andere grote jeugdbewegingen (KLJ, IJD, FOS, Scouts&Gidsen, KSA, Jeugd Rode Kruis, EJV & Chiro). Dat is via structuren zoals de Ambrassade, het JOS (jeugdbewegingsoverlegstructuur) maar ook via verschillende andere wegen.

Wat hebben we ondertekend?

Logo Statiegeldalliantie

Statiegeldalliantie

We zijn lid van de Statiegeldalliantie, een groep die zich inzet voor statiegeld op blikjes e.d., om op die manier zwerfvuil sterk te verminderen.

statiegeldalliantie.org
Logo Generatie Rookvrij

Generatie Rookvrij

Dit charter (van Kom op tegen Kanker) hebben we ondertekend om te tonen dat we als JNM er mee voor willen zorgen dat er minder jongeren beginnen te roken.

generatierookvrij.be
Logo Samenvoorbiodiversiteit

#Samenvoorbiodiversiteit

JNM is onderdeel van #SamenVoorBiodiversiteit. Want samen met tal van natuur- en milieuorganisaties werken we aan meer biodiversiteit en proberen we het biodiversiteitsverlies tegen te gaan. Ook overheden, bedrijven en andere ngo's doen mee aan deze samenwerking. Want samen, redden we onze biodiversiteit.

samenvoorbiodiversiteit.be