JNM lanceert podcast over 40 jaar JNM

40jrJNMpodcast_algemeen

2023, JNM bestaat 40 jaar. 40 jaar aan natuurstudie, natuurbeheer, milieuacties en zomerkampen. We praten erover met acht oude sokken tijdens vijf afleveringen en nemen jullie mee doorheen de hele JNM-geschiedenis. Zet je neer, pak een theetje en een koekje en geniet! 

Ontdek aflevering 1: Wiepke & Laura ๐Ÿ‘‡

Staatsveiligheid in JNM, patattenvelden en GGOโ€™s, actietrainingen op het opstandig okselhaartjeskamp, bezetting van het lappersfortbos en klimaatactiekampen. Wiepke en Laura vertellen er alles over. 

Ontdek aflevering 2: Gert & Jonas ๐Ÿ‘‡

Beschoten worden op kamp, do-it-yourself kampen, kapotte fietskarren, degenkrabben, beruchte naamsveranderingen en Spinicornis. Gert en Jonas vertellen over turbulente tijden. 

Nog meer afleveringen... ๐Ÿ’š

In aflevering drie ontmoeten we Liesbeth en Barbara, ze vertellen over de politie inval op het bondssec, hoe JNM ging protesteren tegen een nieuwe autostrade in de Pyreneeรซn, vergeten kampstokken en de strijd voor vegetarisch eten bij JNM. In aflevering vier vertellen Barbara en Peter over de beginjaren van JNM: hoe begon alles? We keuvelen rustig verder over volksdansen op kerkpleinen, broedende wespendieven, het ontstaan van het trollenfeest en vooral hoe het komt dat we al 40 jaar fout onze tenten opzetten!

Werken mee aan deze podcast: Emma De Backer (presentatie, (eind)redactie en communicatie), Oliver Mechthold (redactie en communicatie), Fien Lauwers (technische support en editing) en Marie Decreton (visuals).