Dit was Koers-AV-Fuif

Koers-AV-Fuif cover

Op zaterdag 11 maart zakte JNM af naar Melsen, waar de Koers-AV-Fuif van 2023 doorging. Deze editie werd georganiseerd door JNM Onderstebovenschelde. In dit artikel lees je een verslag van de dag en vind je ook het officiële verslag van de Algemene Vergadering.

Voor het eerst in jaren was er nog eens een échte Koers-AV-Fuif, dat wil zeggen, met een koers dus. De koers vertrok in het Citadelpark te Gent. De eerste die na een parcours van zo'n 35 kilometer de zaal in Melsen bereikte, was de winnaar. In de finale schudde Twan van JNM Zuidwest-Brabant zich los uit een kopgroep van vier. Zo verzekerde hij zich van de overwinning in de eerste JNM-koers sinds het zomercongres van 2019 in Genk.

Vervolgens kregen de deelnemers een vorming EHBO van de Vormingsploeg.

Dan stroomde de rest van het volk toe voor een lekkere maaltijd, gevolgd door de Algemene Vergadering. Op de AV van maart, soms wel de financiële AV genoemd, worden de financiële resultaten van het vorige kalenderjaar en de begroting voor het nieuwe kalenderjaar gestemd. Maar het is niet al financiën wat de klok slaagt. Ook werd er gestemd over het voortgangsrapport en kwam de Natuurstudiewerkgroep hun nieuwe boek voorstellen.

Highlights van de Algemene Vergadering

Koers-AV-Fuif financiën

Het eerste anderhalf uur was gereserveerd voor financiën. Bondspenningmeester Raf stelde achtereenvolgens de financiële resultaten van 2022 en de begroting voor 2023 voor.

Koers-AV-Fuif voortgangsrapport

Daarnaast moest er ook gestemd worden over het voortgangsrapport. Elk jaar in maart moeten we een voortgangsrapport indienen bij de overheid. Hierin geven we aan in hoeverre we de indicatoren uit onze beleidsnota hebben gehaald.

Koers-AV-Fuif Cyr

De Natuurstudiewerkgroep heeft een veldgids uitgebracht. Dit boek van zo'n 350 pagina's dik wijst afdelingen en andere enthousiastelingen de weg in de wondere wereld der natuurstudie. Alle afdelingen krijgen het boek gratis.

Koers-AV-Fuif teamwork

Dit boek kon er natuurlijk alleen maar komen dankzij de inzet van een hele groep vrijwilligers, niet alleen de auteurs van de NWG zelf, maar ook de vormgevers en nalezers van de Communicatieploeg. Jullie zijn helden!!

Koers-AV-Fuif team

Ook helden zijn deze JNM'ers van afdeling Onderstebovenschelde; zij wisten in geen tijd een knaller van een Koers-AV-Fuif in elkaar te boksen! Respect!

Herbekijk het financiële deel van de AV

Download hier het officiële verslag van de AV

Bestudeer de financiële resultaten en begroting (met uitleg)

De dag werd op traditionele wijze afgesloten door een knaller van een JNM-fuif tot in de vroege uurtjes! De volgende AV-afspraak is deze zomer op congres, dan stemmen we over moties. Tot dan!

Foto's door Ewout De Vos