Materiaal ontlenen bij JNM Nationaal 

Wil je nachtvlinders vangen, maar heb je geen nachtvlinderval? Wil je een quiz organiseren, maar heb je geen beamer? 

JNM'ers kunnen een beroep doen op het ontleenmateriaal van JNM Nationaal om mega-coole activiteiten te organiseren, zonder zelf geld te moeten investeren. Planten determineren, muizen vangen, kruien aan de kust, maar ook schminken en gezelschapspelletjes spelen. Er is heel wat materiaal beschikbaar!  

OPGELET! Sinds begin maart wordt het ontleensysteem beperkt tot ontleningen voor meerdaagse JNM-activiteiten of -kampen tot en met eind augustus.

We nemen deze maatregel omdat er niet genoeg draagkracht is om alle ontleningen correct op te volgen. Ontleningen die niet correct worden opgevolgd / in het systeem worden gezet betekenen voor ons een verveelvoudiging van werk in aanloop naar de kampenzomer. Om uitgebrande vrijwilligers te vermijden, hebben we dus besloten om ons op de kampenzomer te focussen en de ontleningen doorheen het jaar op een lager pitje te zetten. Vragen? Contacteer ontleen@jnm.be.

Wanneer je materiaal ontleent, ga je akkoord met het ontleenreglement. Neem het zeker door, want er staan een aantal belangrijke zaken in, bijvoorbeeld wat de vergoeding is bij verlies van materiaal. 

Het materiaal haal je af op het bondssec, in de Kortrijksepoortstraat 192, in Gent

 Je ontlening zal klaarstaan op het opgegeven moment. Komt er iets tussen of kan je niet komen tijdens de openingsuren? Laat het dan zeker weten aan ontleen@jnm.be

Een overzicht van de ร l het ontleenmateriaal + de inhoud van de koffers, vind je hier. Scrol er gerust eens door. 
Doet de Sharepoint lastig? Dan kan je de Excel ook hier downloaden, maar weet dat het kan zijn dat deze iets minder up-to-date is.

Wil je hulp om het materiaal op je activiteit of terug naar het bondssec te krijgen? Mail naar chauffeur@jnm.be .

Heb je een auto nodig om materiaal voor een nationale activiteit te vervoeren? Dan kan je gebruik maken van het cambio-abonnement van JNM. Hier lees je hoe het moet. 

 

Kampmateriaal 

Wil je kampmateriaal (tent, shelter, gasbekken, kookset...) ontlenen?  

- Voor ontleningen tijdens de kampenzomer staat hier meer info.

- Voor ontleningen tijdens het jaar gebruik je het formulier van hierboven. 

Externen kunnen tenten huren voor 50 euro + 30 euro per week en betalen hierbij 100 euro waarborg. Voor JNM'ers is het natuurlijk gratis :) 

 

Materiaal ontlenen bij andere afdelingen 

Haal je je materiaal liever dichter bij huis? Dan kan je eens kijken of je buurafdeling misschien het materiaal heeft dat jij nodig hebt. Neem een kijkje in het afdelingsMateriaalUitleenSysteem MUS
De locaties (en contactgegevens) van de afdelingen vind je hier.

 

Kampeermateriaal ontlenen voor deelnemers 

Gezinnen die daar nood aan hebben, kunnen gratis kampeermateriaal ontlenen (matje, slaapzak, trekrugzak, fiets, gamel...). De deelnemer moet in dit formulier aanduiden welk materiaal er nodig is. Organiseer je een kamp of weekendje buiten de kampenzomer, dan kan je dit ook aanbieden aan je deelnemers, maar moet je zelf een formulier aanmaken. Contacteer op voorhand ook zeker de inclusiemedewerker (inclusie@jnm.be).  

 

Materiaal aankopen 

Wil je weten wat de beste gids is om zweefvliegen te determineren, of welke natuurgids toegankelijk is voor piepers? Mail al je natuurstudiemateriaalvragen (oef, dat is een lang woord) naar nwg@jnm.be.  

Wil je weten waar je een riek kan kopen of welke handzaag de beste is? Mail al je beheermateriaalvragen naar bwg@jnm.be

Wil je weten waar je op moet letten als je een tent koopt, of in welke winkel je terecht kan voor een waterbidon? Mail al je materiaalvragen naar matras@jnm.be

 

Materiaal onderhouden en herstellen 

Als je afdeling materiaal heeft, is het nuttig om het goed te onderhouden en op tijd te herstellen, want als JNMโ€™ers dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel! Lees er alles over in de matrashandleiding, die staat hier tussen de functiehandleidingen. 

 

Andere materiaalvragen? 

Zit je nog met andere materiaalvragen, dan kan je altijd een mailtje sturen naar matras@jnm.be