Geweldige projecten uit het verleden

< Ga terug naar Inspiratie

F_FietsTreinPetitie

Die fiets op de trein. Geweldig als vervoermiddel en super voor het milieu. Alleen kan het nog lang niet altijd en overal. Dus voerde JNM in 2021 actie met een online petitie-actie om te ijveren voor meer fietsen op de trein. JNM streeft naar meer plaats voor de fiets op de trein, toegankelijkere treinen voor fietsers en rolstoelgebruikers en een goedkoper tarief voor iedereen, zeker voor jongeren, om je fiets mee te nemen op de trein.

F_BavoJosephy_ClanDuNeon_v2

Neonlampen verbruiken onnodig veel energie en vervuilen het straatbeeld. Maar… ze zijn meestal ook eenvoudig uit te schakelen. Met een vriendelijk briefje kan je de winkeliers gemakkelijk sensibiliseren, nadat je hun verlichting op een veilige manier hebt uitgeschakeld. De lichten lopen daarbij geen beschadiging op.

F_JNMExpress

JNM Express verwijst naar het mobilisatieproject van JNM om zoveel mogelijk JNM’ers op de klimaatmars in Parijs te krijgen in 2016. Met allerlei acties overtuigden we JNM’ers om mee te gaan naar Parijs en te betogen voor een klimaatbeleid, net voor een belangrijke COP. Door de terreuraanslagen in Parijs vielen we terug op plan B: Brussel. Plan B viel ook in het water, dus haalden we een plan C uit de kast: Oostende. Uiteindelijk liepen 14.000 mensen mee in de klimaatmars in Oostende. Toen een geweldig succes, maar klein bier als je ziet wat de jaren nadien volgde aan klimaatprotesten!

F_CoroNatuurstudieContest

JNM bleef niet bij de pakken zitten tijdens de corona-lockdown in 2020. De natuurstudiewerkgroep organiseerde ‘coro-na-tuurstudie' en moedigde iedereen aan, leden en begeleiding, om naar buiten te gaan en de natuur in te trekken om dieren en planten waar te nemen op allerlei verschillende manieren. De oproep om stoepplantjes te determineren en ze met stoepkrijt te benoemen, kende veel succes!

Bekijk hier onze stoepplantjes-project
F_StefMathys_Natuurtuintjes

De Beheerwerkgroep van JNM had er genoeg van: 80% van de Vlamingen heeft een tuin en vaak zijn die enkel gevuld met eentonig gras. Tijd om dit aan te pakken en die tuinen eindelijk een keer ecologisch in te richten. De Beheerwerkgroep stelde 13 tips op om je tuin natuurlijk in te richten en zorgde voor een golf aan natuurtuintjes binnen JNM!