Financieel

< Ga terug naar Voor leden

Hoeveel kost JNM?

Lidgeld. 

We vinden het belangrijk dat iedereen met interesse voor natuur en milieu bij JNM terecht kan. Daarom kan je kiezen uit drie verschillende lidgeldtarieven.  

  • €26: standaardtarief 

  • €32,5: verhoogd tarief, als je JNM wat meer wil steunen 

  • €5: verlaagd tarief, als je het financieel moeilijker hebt 

Kampen en activiteiten

Voor de meeste activiteiten moet je niet extra betalen, het lidgeld is voldoende. Voor weekendjes en kampen wordt wel deelnamegeld gevraagd. Bij de nationale zomerkampen en sommige afdelingskampen kan je kiezen uit drie tarieven.

Krijg ik iets terugbetaald?

Je kan (een deel van) je lidgeld en deelnamegeld van meerdaagse activiteiten terugkrijgen op verschillende manieren. 

JNM wil dat iedereen mee kan! 

Bij de meeste kampen proberen we, zoals hierboven aangegeven, met drie verschillende tarieven te werken waaruit je zelf kan kiezen afhankelijk van je financiële mogelijkheden. 

Ga je mee op een kamp waarbij dat niet mogelijk is en ligt het deelnamegeld te hoog voor jou? Neem contact op met financieel@jnm.be en we zoeken samen een oplossing!

Ziekenfonds 

Ziekenfondsen betalen steeds (een deel van) het lidgeld en deelnamegeld van meerdaagse activiteiten van JNM terug.  

Op je JNM-profielpagina kan je de attesten downloaden om die terugbetaling aan te vragen. Staat er een attest niet tussen? Neem contact op met info@jnm.be 

Fiscale attesten 

Elke JNM’er die op het moment van een meerdaagse activiteit jonger is dan 14 jaar, krijgt hiervoor belastingvermindering. Jaarlijks maakt JNM hiervoor fiscale attesten op. Ontving je geen attest? Neem contact op met financieel@jnm.be