Wie? Wat?

Hallo iedereen

Leuk dat je onze site bezoekt en eens benieuwd bent wat de JNM inhoud, JNM is vaak nog een onbekende jeugdbeweging maar een zeer toffe!! Wie we zijn en wat onze werking precies allemaal inhoud lees je hieronder en wie weet tot binnenkort.

Wie zijn we?

JNM Kortrijk is een jeugdbeweging voor en door jongeren met een groot hart voor natuur in en rond Kortrijk. JNM staat voor ‘Jeugdbond voor Natuur en Milieu’  en is voor iedereen van 7 tot 26 jaar. Bij onze activiteiten staat natuur en milieu centraal en ontdekken we de mooiste pareltjes van de omgeving.

Leeftijdsgroepen

Binnen de JNM hebben we 3 leeftijdsgroepen: de piepers, de ini’s en de gewone leden. De opdeling ziet er als volgt uit:

Pieper: 7 tot 12jaar (2de tot 6de leerjaar)

Ini: 12 tot 15 jaar (1ste tot 3de middelbaar)

Gewoon lid: 16 jaar tot 26 jaar (4de middelbaar tot de rugklachten beginnen te komen)

Onze leeftijdsgrens ligt op 26 jaar, achter dit word je oude sok genoemd.

Activiteiten

Onze activiteiten gaan door op verschillende plaatsen, we hebben wel een lokaal en daar gaat een groot deel van onze activiteiten door. De activiteiten gaan ook niet door op een vast tijdstip, dit kan zowel de zaterdagochtend of de zondagmiddag eens zijn. Naast onze eigen activiteiten zijn er ook regionale en nationale activiteiten.

Inschrijven is verplicht en kan via deze site. Wanneer je voor de eerste keer komt of je neemt een vriendje mee, laat je dit best op voorhand weten aan de activiteitsverantwoordelijke. Zo hebben we een beter overzicht.

Kampen

Ook aan kampen doen we mee. Het hoogtepunt van het hele jaar waar iedereen naar uit kijkt. In de zomervakantie zijn er vanuit nationaal heel wat kampen voor alle leeftijdsgroepen, hierover wordt er vanuit nationaal gecommuniceerd dan.

Met Kortrijk proberen we jaarlijks een afdelingskamp voor de piepers te organiseren, dit in samenwerking met onze goeie vrienden van JNM Roeselare. De informatie omtrent afdelingskampen en voor in te schrijven bevind zich ook bij de activiteiten.