Nieuw!

JNM tegen racisme en discriminatie!

Lies Defloor

JNM tegen racisme en discriminatie!

Hier vind je de toolbox van Jeugdwerk Tegen Racisme. Deze toolbox bevat heel wat methodieken en spellen om racisme en discriminatie bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Doelgroep
Piep, Ini, Gewoon lid
Aantal deelnemers
Aantal deelnemers: 1 tot oneindig
Aantal begeleiders
Aantal begeleiders: 1 tot oneindig
Terrein
Natuur, Binnen, Stad
Seizoen
Herfst, Lente, Winter, Zomer

Hoe ga je als begeleider om met racisme en discriminatie? Hoe werk je met kinderen en jongeren rond groepsdynamiek en positieve identiteitsontwikkeling? Hoe maak je privileges en racisme zichtbaar en bespreekbaar? Hoe kunnen kinderen, jongeren en begeleiders reageren op racisme? En hoe kunnen begeleiders slachtoffers van racisme bijstaan, nazorg bieden en hun veerkracht versterken?

In deze toolbox vind je een heel hoop spellen en methodieken die je kan gebruiken in jouw afdeling. Je kan de tools raadplegen volgens leeftijd, thema of niveau om zo de activiteit te vinden die past voor jouw groep.

Verschillende thema’s komen aan bod: van privileges over reageren op racisme tot dekolonisering. Er zijn minder (tijds)intensieve tools, die bijvoorbeeld de groepsdynamiek in vraag stellen (verkennend) en intensievere tools die het thema racisme in de kern aansnijden (verdiepend) en meer tijd en nabeschouwing vragen.

Wil je hier graag iets mee doen, maar heb je nog vragen of wil je hier graag hulp bij? Contacteer dan de inclusieploeg via inclusie@jnm.be!