Nationaal kamp

Wereldkamp

Wereldkamp

Samen met de werkgroep Sociaal-Ecologische Rechtvaardigheid (Soceco) helpt de MWG dit jaar mee met de organisatie van een groot congres rond systeemverandering: het wereldkamp. Dit jaarlijkse congres van Broederlijk Delen wordt dit jaar voor de eerste keer in samenwerking met andere organisaties georganiseerd: naast JNM, doen ook Oikos (https://oikos.be/) en De Transformisten (https://detransformisten.be/) mee.  

Het thema is dit jaar Hack the future: Want, als we onze toekomst veilig willen stellen, moeten we het systeem veranderen, zoveel is duidelijk. Op dit kamp kom je meer te weten over effectieve 'hacks' waarmee je de wereld kan verbeteren. We bevragen experten, volgen een debat of analyseren een film. Op het kamp laten we organisaties, journalisten, onderzoekers en/of kunstenaars aan het woord. Zij geven je handvaten om actie te ondernemen. 

Heeft het zin om op te stappen in de Klimaatmars (of me vast te kleven aan een Van Gogh)? Reis ik vanaf nu alleen nog met de fiets? Staat het recht op actievoeren onder druk? Hoe kunnen we de economie hertekenen? Is er een goede film over klimaat waarvan ik niet ga huilen? Versterken burgerpanels de democratie? Moet je een pijplijn opblazen om van onze olieverslaving af te komen?  

Naast het inhoudelijke is er ook animatie in de vorm van sketches en muziek. Er wordt samen gekookt, gemusiceerd en gezongen. Tijdens het kamp word je uitgedaagd om actie te ondernemen, je standpunt te verduidelijken en kleur te bekennen. We zorgen voor een veilige ruimte en is er openheid voor ieders mening. Tijdens reflectiemomenten krijgen reacties en ervaringen een plaats.  

Meer informatie verschijnt nog op de website van het wereldkamp, die bereik je via https://wereldkamp.be

ALGEMENE INFORMATIE

VARIABEL TARIEF 

Om iedereen de kans te geven mee te gaan op onze kampen, werkt dit kamp met een variabel tarief. 

Je kiest dan zelf hoeveel je betaalt voor je kamp: 

  • Het standaard tarief, dat kan je vinden bij de algemene info van dit kamp.  

  • Een verhoogd tarief: 30% meer dan het standaard tarief, afgerond op €1. Voor als je JNM wat meer wil steunen. 

  • Een verlaagd tarief: de helft van het standaard tarief, afgerond tot op €1. Voor als je het financieel moeilijker hebt. 

Heb je nog vragen of betaal je liever minder dan 50% of in verschillende schijven? Geef even een seintje via financieel@jnm.be en we zoeken samen een oplossing!   

Extra materiaal ter beschikking 

Als JNM willen wij zorgen dat iedereen die op kamp wil, mee kan gaan. Daarom werken wij met een uitleensysteem van slaapzakken, trekrugzakken, matjes en gamellen. Iedereen die daar nood aan heeft, kan die gratis ontlenen.

Wil jij graag gebruik maken van dit kampeermateriaal, KLIK HIER om het uit te lenen. Wij zorgen dat de aanvraag discreet wordt behandeld en het kampeermateriaal naar de locatie wordt gebracht door de begeleiding van het kamp. 

 

Thema
Milieu
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Leeftijdsgroep
Gewone leden
Locatie
Hoge Rielen, 2460 Kasterlee
Afspreekplek
Hoge Rielen, 2460 Kasterlee
Overnachting
We slapen samen in grote groepstenten.
Vervoer
Zelf te regelen
Standaardprijs
€ 80,00
Aantal deelnemers
6 / 20
Fiets meenemen
Nee

Verantwoordelijke(n)

  • Simon Bil (Kampvoorzitter)

    simon.bil@jnm.be

    0488/69.32.67