Activiteit

Vogelspotten op z'n Valentijns

Februari is in volle gang en dat betekent dat veel trekvogels teruggekeerd zijn van hun warme overwinteringsplaats. Hoog tijd dus voor ons, doorgewinterde JNM'ers, om eropuit te trekken en deze vogels te observeren met onze verrekijkers en vogelgidsen!

Februari is echter niet alleen de maand van terugkerende trekvogels, het is ook de maand van Valentijnsdag en de liefde! En daar kunnen vogels wat van! Hoewel sommige soorten niet zo romantisch zijn aangelegen (looking at you eenden), zijn er veel vogels die hun beste pootje voorzetten om indruk te maken op mogelijke partners. Sommigen dansen op het water, anderen brengen cadeautjes, weer anderen transformeren hun winterkleed tot prachtige baltskledij... Allen vastberaden om de liefde in de wacht te slepen.

Naast vogels spotten zullen we dus ook op zoek gaan naar de meest fantastische, hilarische en indrukwekkende paringsdansen die de vogelwereld in petto heeft!

Hopelijk zien we jullie daar!

Groetjes

Ansofie en Zacha

PS: Zorg dat je een fiets meehebt! Het kan zijn dat we ook nog enkele andere locaties bezoeken als de vogels aan Bellefroid te goed verstopt zitten.

Deelnemende afdelingen

Thema
Natuur
Georganiseerd door
JNM Leuven
Deelnemende afdeling
JNM Leuven
Leeftijdsgroepen
Pini's, Ini's
Locatie
Vijvers van Bellefroid, 3012 Leuven
Afspreekplek
3012 Leuven
Aantal deelnemers
1
Fiets meenemen
Ja

Verantwoordelijke(n)

  • Ansofie Servaes (Activiteitverantwoordelijke)

    ansofie.servaes@gmail.com

    0491 93 32 79