Activiteit

Let's Be Fossil Free #3

Op 28 januari en 2 maart blokkeerde Extinction Rebellion de Cantersteen in Brussel om een toekomst zonder fossiele brandstoffen te eisen. We komen terug op 6 april. Doet u mee aan de vooravond van de Belgische en Europese verkiezingen om een toekomst zonder fossiele brandstoffen te eisen? Samen kunnen we de toekomst bereiken waar we van dromen, de toekomst die we nodig hebben, de toekomst die we zullen hebben.

We eisen

1) dat er een einde komt aan de subsidies voor fossiele brandstoffen en dat dit geld opnieuw geïnvesteerd wordt in hernieuwbare energieprojecten en dat mensen met de laagste inkomens beschermd worden tegen stijgingen van de kosten van levensonderhoud.
2) een einde aan de bouw van nieuwe infrastructuur voor fossiele brandstoffen in België.
3) een burgervergadering die de bevoegdheid krijgt om een wettelijk bindend plan op te stellen om het gebruik van fossiele brandstoffen in België tegen 2030 af te bouwen.

Extinction Rebellion Brussels nodigt u uit voor een opwindende en kleurrijke klimaatactie - "Let's be Fossil Free!". Zet je schrap voor een dag van vreugdevolle burgerlijke ongehoorzaamheid terwijl we samenkomen voor een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Dit is een viering van eenheid, veerkracht en de kracht van collectieve actie.

Als jeugdbeweging voor natuur en milieu doen wij natuurlijk mee aan dit vrolijke protest in Brussel voor een Fossielvrij België!

OPGELET: Op deze actie gebruiken we een strategie van burgerlijke ongehoorzaamheid, er is altijd een kans op arrestatie.

Twijfel je nog of heb je nog vragen? Stuur gerust een berichtje naar Vic via +32 474 22 69 07 of vic.verhaeghe@jnm.be!

Klik voor meer informatie op de link naar het facebook-evenement

Thema
Milieu
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Leeftijdsgroep
Gewone leden
Locatie
1000 Brussels
Fiets meenemen
Nee