Activiteit

Klimaatmars!

blobvervaning

De aarde warmt op, biodiversiteit neemt af, klimaatverandering wordt jaar na jaar relevanter, maar voor regeringen wereldwijd lijkt het de laatste tijd vaak minder prioritair.

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Elke tiende van een graad telt. Dit vereist concrete en krachtige politieke actie. Nu.

COP28 is in aantocht, de aankomende verkiezingen. Het is hét moment om onze stem te laten horen. Er is geen beter moment dan de jaarlijkse klimaatmars! Op 3 december komen we terug massaal samen in Brussel, want marcheren marcheert!

We komen op voor een recht op gezond leven: een gezond milieu, gezonde voedsel zonder mensenrechten te schaden, betaalbare en goedkope energie. Een leven waar niemand achterblijft, ongeacht afkomst, gender, economische situatie, beperking of etniciteit.

We komen op voor de planeet, waar biodiversiteit terug groeit, mens en natuur in balans leven, dierenrechten gerespecteerd worden.

foto_banner_close

Praktisch

De mars start om 13u, we spreken af vanvoor, ter hoogte van de fonteinen aan het einde van de Koning Albert-II Laan. Je zal de samba al horen voor je ons ziet! Daar proberen we om een groot jeugdblok te vormen.

Piepers en ini's zijn welkom, maar er zal geen specifieke leiding worden voorzien om hen in het oog te houden, ouders van piepers en ini's zijn zeker welkom om mee te stappen.

Ga zeker eens na of je afdeling vanuit zichzelf een al dan niet begeleide activiteit organiseert, grote kans toe!

Samba

Ook dit jaar is de samba terug van partij! En jij kan ook mee trommelen! Hou de website in de gaten, want voor de klimaatmars houden we nog een paar repetities. Als je twijfelt: op 1 zo'n repetitie kan je al voldoende leren om mee te doen.

Knutseldag

Met JNM Nationaal organiseren we ook een knutseldag. Op deze dag maken we samen banners, borden, vlagjes, stempels... Verzinnen we dansjes, slogans, liedjes... Iedereen welkom! Schrijf je in op de aparte activiteit als je komt.

Thema
Milieu
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Leeftijdsgroepen
Ini's, Gewone leden, Steunleden, Piepers
Locatie
Rue du Progrès 76, 1030 Schaerbeek
Aantal deelnemers
75
Fiets meenemen
Nee

Verantwoordelijke(n)

  • Simon Bil (Activiteitverantwoordelijke)

    simon.bil@jnm.be

    0488/69.32.67