Vorming

Kettingzaagcursus 2022

Kettingzaagcursus 2022

De kettingzaag. Het symbool van stoerheid voor de een, het middel om aan natuurbeheer te doen voor het ander. Heb je interesse om te leren hoe je dat laatste veilig moet doen? Dan hebben we goed nieuws voor jou: van 8 tot 11 augustus organiseert de Beheerwerkgroep op het Sint-Pietersbergkamp de Kettingzaagcursus 2022!

Let op: om deel te nemen aan deze cursus, moet je minstens 18 jaar zijn!

Op deze cursus, die €250 kost, worden de ECS1 (8 en 9 augustus) (https://www.inverde.be/cursus/1345)  en ECS2 (10 en 11 augustus) (https://www.inverde.be/cursus/1346) doorlopen. Dit is het basiswerk (onderhoud machine, hout verzagen op de grond) en al wat stevigers, tot het vellen van bomen met een kettingzaag toe.

Deze cursus kost normaal gezien zo'n 470 euro, maar JNM schiet bij, zodat jullie in praktijk slechts 250 euro zullen moeten betalen. JNM schiet bij om op beheeractiviteiten en kampen veilig te kunnen kettingzagen. Hierbij komt dus ook de vraag om op regelmatige basis jullie attest van veilig omgaan met kettingzaag om te zetten in praktijk binnen JNM. Naast het cursusgeld zal er ook kampgeld moeten betaald worden aan het Sint-Pietersbergkamp, het kamp waarop we verblijven.

De cursus loopt parallel met het Sint-Pietersbergkamp (4 tot 14 augustus). Dat betekent dat men samen slaapt en eet. Enkel overdag splitst de groep in kamp en cursus. Kom je naar de Kettingzaagcursus, dan moet je je dus ook inschrijven voor het Sint-Pietersbergkamp. Je kan enkel de vier dagen van de cursus komen, maar het is sterk aangeraden om het hele kamp mee te doen. Dit oudste en meest iconische aller JNM-kampen staat immers garant voor natuurbeheer van hoog niveau en veel plezier in een prachtige regio met een rijke natuur.

Deelnemende afdelingen

Thema
Beheer
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Deelnemende afdeling
JNM Noordwest-Brabant
Leeftijdsgroep
Gewone leden
Locatie
3770 Riemst
Afspreekplek
Brugstraat 42, 3770 Riemst
Overnachting
In een gebouw
Vervoer
Via station Wezet
Standaardprijs
€ 250,00
Aantal deelnemers
4 / 6

Verantwoordelijke(n)

  • Raf Vanisterbecq (Activiteitverantwoordelijke)

    raffiaan@gmail.com

    0479921682