Weekendje

Bunkertelweekend met JNM Nationaal

Liefste 's Heerenboschers

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er op het tweede weekend van februari een vleermuizentelweekend georganiseerd door JNM.

Een weekend om vleermuizen te tellen??? Yes, exact! Laat het me even uitleggen:

Alle bij ons voorkomende vleermuizen zijn insecteneters, maar tijdens de koude wintermaanden in België verdwijnt een heel groot deel van die insecten. Met andere woorden er is amper nog voedsel te vinden voor onze gevleugelde vrienden. Daar hebben de vleermuizen een handige oplossing voor: een heel lang dutje! Onze vleermuizen houden in de wintermaanden namelijk een winterslaap om zo de periode van weinig voedsel te overbruggen. Dit doen ze in bunkers, forten, boomholten, kerkzolders en als je geluk hebt, misschien wel achter jouw vensterluiken. Een hoop vrijwilligers van Natuurpunt en JNM telt elk jaar deze overwinteringsobjecten en noteert zo het aantal gevonden individuen per soort. Met deze waardevolle informatie kunnen we dus op de voet volgen hoe goed het gaat met de populaties vleermuizen in Vlaanderen.

JNM (Nationaal, meer bepaald de Natuurstudiewerkgroep van JNM) neemt elk jaar de bunkers in de omgeving van Eeklo en Maldegem voor zijn rekening. Dit jaar zal ook het voltallige bestuur van JNM 's Heerenbosch aanwezig zijn op het weekend om onze liefde voor vleermuizen door te geven aan jullie.

Wil jij ook graag mee op weekend schrijf je dan snel in op de website: https://jnm.be/nl/activiteiten/bunkertelweekend-2023 (DUS NIET OP DEZE ACTIVITEITPAGINA VAN ONZE AFDELING!!)

Meer informatie is ook te vinden op de activiteitenpagina van Nationaal (zie link hierboven). Let op: inschrijven kost 25 euro.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar mayademaegdt@gmail.com

Vleermuisvriendelijke groeten

de leiding van 's Heerenbosch

Deelnemende afdelingen

Thema
Natuur
Georganiseerd door
JNM ‘s Heerenbosch
Deelnemende afdeling
JNM ‘s Heerenbosch
Leeftijdsgroepen
Ini's, Gewone leden
Locatie
Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo
Afspreekplek
Het Leen, 9900 Eeklo
Fiets meenemen
Nee