Activiteit

Beheren op de Zegge

  • De Zegge - Kruisenbroek
  • WhatsApp Image 2024-01-28 at 20.48.49
  • WhatsApp Image 2024-01-28 at 12.41.17
  • WhatsApp Image 2024-01-28 at 20.48.46

Sinds januari zijn we naast Zeggekamp en enkele activiteiten met Neteland doorheen het jaar begonnen met een vast werkgroepje dat maandelijks zal beheren op de Zegge. Dit wordt voornamelijk door enkele Netelanders in samenwerking met de mannen van de Zegge georganiseerd, het is dus niet dat dit echt van JNM Neteland is. Er mogen dus zeker ook mensen van nationaal op afkomen of eventueel zelf mensen van buiten de JNM die graag willen beheren. Het is voornamelijk met groten, maar beheerlustige ini’s zijn ook welkom.

We heten ook wel de ‘Klaverenzotten II’ wat verwijst naar een studentenclub die in de jaren zeventig op een gelijkaardige manier te werk gingen op de Zegge (ook zelfstandig, jong, op regelmatige basis en vrijwillig).

Wanneer? Het oorspronkelijke plan is om elke vierde zondag van de maand te beheren, telkens van 9u tot 16u, maar praktisch zal dit niet lukken in februari en maart. We gaan in februari en maart de derde zondag beheren. Daarna is het broedseizoen dus beheren we niet. We beginnen terug in september.

Waar? We beheren uiteraard op de enige echt Zegge diep in de Kempen, te Geel. We spreken af bij het huisje van de Zegge, Mosselgoren 13 Geel. We krijgen zelf ons ‘eigen’ stukje op de oude Zegge waar wij mogen beheren. We kappen daar boompjes om meer open water te creëren voor o.a. reigers en andere vogels. Het dichtstbijzijnde station is Olen, op een kwartier fietsen. Vanuit Herentals zijn er meer aansluitingen en treinen maar dan moet je wel een halfuur fietsen.

Nog wat (belangrijke) info - Whatsappgroep: We communiceren voornamelijk via een Whatsapp groep, waar we data vastleggen, vragen wie er afkomt, foto’s delen, vragen gesteld worden… Je kan hier ook zeker bijkomen via volgende link:

https://chat.whatsapp.com/HyEP0ZBZd959jvIACfOw16

- Facebookpagina: sindskort hebben we een eigen Facebook pagina genaamd ‘JNM De Zegge’. Dit zal vooral voor wat foto’s en zo zijn en af en toe een ‘aankondiging’. Dit is dan vooral voor de Klaverzotten, Zeggekamp en eventueel nog een paar andere JNM activiteiten.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61555681717124

- Slaapplaats: aangezien het verre Geel niet voor iedereen even bereikbaar is op een zondagochtend kan er zeker een slaapplek geregeld worden als je even iets laat weten aan Hannes of als je een bericht stuurt in de Whatsapp groep. Een halve dag meewerken mag natuurlijk ook!

- Eten en drinken: wij voorzien zelf wat koeken, koffie, water en iedereen neemt bokes mee.

- Meenemen: aangezien de Zegge een moerashabitat is zijn botten/laarzen absoluut geen overbodige luxe, zelfs een reserve set kleren kan van pas komen, en natuurlijk ook goei bokes/krachtvoer kan handig zijn.

Thema
Beheer
Georganiseerd door
JNM Nationaal
Leeftijdsgroepen
Ini's, Gewone leden
Locatie
Mosselgoren 13, 2440 Geel
Aantal deelnemers
2
Fiets meenemen
Nee

Verantwoordelijke(n)

  • Hannes Vrelust (Activiteitverantwoordelijke)

    vrelusthannes@gmail.com

    0489 89 77 03