Vacature Beleidsondersteunend medewerker (3,5/5)

dsc0165

JNM is op zoek naar een Beleidsondersteunend medewerker (3.5/5) met een hands-on mentaliteit die zich goed voelt in een vrijwilligersorganisatie met een sterke overlegcultuur.

Vacature Beleidsondersteunend medewerker (3,5/5)

JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor en door jongeren, met zo'n 3000 leden, verspreid over bijna 40 afdelingen in Vlaanderen en Brussel. Het nationaal secretariaat in Gent (personeel en een 150-tal actieve vrijwilligers) ondersteunt de afdelingen, organiseert zelf activiteiten en zorgt voor de overkoepelende werking. Zowel het lokale als het nationale niveau is in handen van jonge vrijwilligers, ondersteund door acht personeelsleden.

Wat ga je doen?

Beleid

Je volgt middellange en langetermijn-projecten rond beleid op en ondersteunt de voorzitters bij het uitdenken en opvolgen van het participatief beleid en het organiseren van Algemene Vergaderingen en Bestuursvergaderingen. Je bent, samen met de vrijwilligers, verantwoordelijk voor de opstart en het goede verloop van het beleidsnotaproces.

Samen met de coördinator ondersteun je de voorzitters bij het dagelijks bestuur van de organisatie.

Daarnaast waak je erover dat op alle niveaus in JNM het beleid gekend en gedragen wordt, zowel door vrijwilligers als personeel.

Vrijwilligers ondersteunen

De vrijwilligersfuncties bij JNM worden jaarlijks ingevuld door andere vrijwilligers, ook de bestuursfuncties. Je werkt de nieuwe bestuurders in en ondersteunt hen gedurende het jaar in het uitvoeren van hun taken als bestuurder en ploegvoorzitter.

Je ondersteunt ploegvoorzitters bij problemen met de ploegstructuur en bij pedagogische vraagstukken.

Samen met de voorzitters zorg je voor een aangename sfeer binnen de nationale vrijwilligerswerking waarin de vrijwilligers worden ondersteund in het uitvoeren van hun taken, een groepsgevoel heerst en gewaakt wordt over de continuïteit.

Inhoudelijke werking

Je ondersteunt de inhoudelijke ploegen die werken rond onze drie pijlers (Natuur, Milieu en Beheer). Waar mogelijk en wenselijk ondersteun je hen en de voorzitters bij het uitwerken van ons inhoudelijk beleid en ondersteun je hen op vlak van beleidsbeïnvloeding.

Daarnaast volg je voor JNM ook de externe contacten uit de milieu- en natuursector op. Je stimuleert samenwerkingen en zet deze op met en tussen verschillende partners in overleg en samenwerking met het bestuur, de ploegen van het hoofdbestuur en de coördinator. 

Afhankelijk van de taken en verantwoordelijkheden die vrijwilligers opnemen en de nadruk die ze willen leggen binnen die verschillende domeinen zal de inhoud van jouw takenpakket ook verschuivingen kennen.  

Wat verwachten we van jou?

 • Je beschikt over een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring.

 • Je hebt een brede en aantoonbare interesse in alles wat te maken heeft met de jeugd-, natuur- en milieusector. 

 • Je hebt ervaring met beleidsondersteuning, participatieprocessen, projectwerking en het ondersteunen van groepen vrijwilligers.

 • Je kan vlot overweg met een divers jongerenpubliek dat jaarlijks wisselt.

 • Je kan omgaan met wisselende werkdruk, kan planmatig werken en bent bereid tot wisselende uren, weekend- en avondwerk.

 • Je kijkt er naar uit samen te werken met jonge vrijwilligers in een organisatie die natuur en milieu centraal stelt en vindt het een uitdaging om je kennis en je enthousiasme met hen te delen.

Belangrijk: We werven inclusief. We stellen geen voorwaarden qua aantal jaren ervaring. Je competenties staan voorop. Ze zijn belangrijker dan je leeftijd, genderidentiteit, beperking of origine. 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende job in een jonge en leuke omgeving met een dynamisch team van vrijwilligers en personeelsleden. 

 • Een deeltijd contract (3.5/5) van onbepaalde duur. In de toekomst is een mogelijke uitbreiding voorzien tot een 4/5-contract. Om te veel invloed van het beleidsondersteunend personeel te vermijden, en zo onze jeugd- en vrijwilligerswerking niet in gedrang te brengen, wordt voor deze functie gestreefd naar een maximaal aantal jaren dienst van 5 jaar.

 • Verloning volgens de barema’s van socio-cultureel werk, paritair comité 329.01, barema B1b, aangevuld met maaltijdcheques van 6 euro, thuiswerkvergoeding en een GSM-abonnement. Relevante anciënniteit kan in overleg meegenomen worden. 

 • Veel flexibiliteit m.b.t. werkuren en –dagen, mogelijkheid tot thuiswerk (1 dag per week). 

 • Eén werkweek extra vakantie. 

 • Een prachtige plek op ons JNM-secretariaat om te werken: Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent.

 • Indiensttreding: zo snel mogelijk. 

Hoe solliciteren

Stuur je CV én motivatiebrief ten laatste op 3 augustus via e-mail naar jobs@jnm.be

De selectiegesprekken worden gepland op 9 augustus.  

Bij vragen over de functie-inhoud of de procedure kan je terecht bij Elise De Meulenaere via elise@jnm.be of 09/223 47 81.