Er hangt warm weer in de lucht!

Viktor Vranken_2_gebruikt

De komende dagen wordt warm en droog weer voorspelt, met hoge temperaturen. Neem enkele voorzorgsmaatregelen om je te beschermen en niet oververhit te geraken!

Wees waakzaam bij hoge temperaturen. Onderschat de gevaren van droogte, warm weer en hoge temperaturen niet. We geven je enkele concrete tips om ermee aan de slag te gaan!

portugees water 15

1. Water en de rest komt later

Drink voldoende water op warme dagen. Zorg dat er op je kamp voldoende drinkwater beschikbaar is, voor een volwassen persoon is dat op droge dagen zo'n 1,5 liter/dag.
Wees zuinig met drinkwater. Speel geen waterspelletjes met drinkwater, maar zoek eventueel verkoeling in de rivier in de buurt. Let er wel op dat je niet van beek- of rivierwater drinkt zonder voorzorgsmaatregelen te nemen.

Waterwetgeving in Vlaanderen & Wallonië
F_EwoutDeVos_GrotenKamp

2. Bescherm jezelf tegen de zon en z'n straling

Zoek de schaduw op, onder een boom of onder de shelter. Draag eventueel een hoedje of petje om je te beschermen. Smeer je in met zonnecrème met een hoge factor.

F_ViktorVranken_ZotDoenBWG

3. Pas je programma aan

Pas je programma aan naar rustige activiteiten, of laat op z'n minst de zware activiteiten vallen. Tussen 11u en 16u is het het warmst. Kijk of je op een rustige manier natuurstudie kan doen bijvoorbeeld. Las eventueel een rustdag in.

4. Let op met hygiëne

Op warme dagen wordt eten sneller slecht, hou hier rekening mee. Water dat stilstaat, in bijvoorbeeld bidons, ververs je best ook regelmatig.

Ontdek alles over voedselveiligheid!

5. Let op!

  • Let op met bruine zeep. In de felle zon zijn brandwonden door bruine zeep mogelijk.

  • Denk na bij het kampen van een kampvuur op warme, droge, dagen. Ontdek de regelgeving omtrent kampvuren HIERZO.

Probleem met hitte op kamp?

Bondssecretariaat J.

Bondssecretariaat JNM

info@jnm.be

09/223 47 81

Noodtelefoon J.

Noodtelefoon JNM

0486 13 54 20